donderdag 08/04

Rondje Rotsoord: Kwestie van Smaak

In navolging op onze audiotour Rondje Rotsoord, doen we nu een rondje langs onze bevriende ondernemers in de buurt. Hoe gaat het nu met ze, en wie zouden zij graag zien in De Helling als we weer open mogen? Oftewel, Rondje Rotsoord: Ondernemers. In deze editie spreken we Alexander van wijn- en whiskyhandel Kwestie van Smaak. De eerdere edities lees je hier terug.

Hey Alexander, stel jezelf en je onderneming even voor.
Beste liefhebbers van De Helling, ik ben de buurman van poppodium De Helling, Alexander van der Linden van Kwestie van Smaak. In 2013 zijn we op Rotsoord in Utrecht gaan pionieren met een gespecialiseerde Wijn & Whiskyhandel met oog voor beleving, proeverijen en festivals in en rondom onze winkel. Wij waarderen daarom onze buren van De Helling enorm!

Hoe gaat het nu bij Kwestie van Smaak?
Het gaat goed. Gek genoeg mochten we in het afgelopen corona jaar open blijven met onze winkel, hier zijn we heel dankbaar voor samen met de liefhebbers van onze mooie wijnen en whisky’s. Het dubbele is natuurlijk wel dat onze horeca buren dicht moesten waardoor de beleving op Rotsoord nagenoeg verdwenen is. We hopen dus van harte dat hier verandering in gaat komen. En we hopen dat alle buren zich door deze crisis heen weten te slaan.

Hoe zit jouw perfecte rondje Rotsoord eruit?
In de ochtend haal ik graag een bakkie koffie bij Camping Ganspoort, in de middag drink ik graag op het terras van Klein Berlijn een heerlijk koud biertje in het zonnetje in de zomer of een bierproeverijtje bij Taplokaal Gist in de winter. Om daarna bij restaurant LE:EN te genieten van een heerlijke Asian Fusion shared dining samen met een bijpassende wijn. Daarna ga ik graag langs poppodium De Helling voor een fijn optreden. Als afsluiter ga ik graag naar Whisky en Cocktailbar The Drain, het nieuwe initiatief van restaurant LE:EN.

Als je voor een dag programmeur was van De Helling, welke act of artiest zou je dan boeken als we weer open mogen?
Benny Sings lijkt mij tof om bezig te zien!

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik hoop van harte dat de horeca en poppodia binnenkort meer perspectief gaan krijgen, en dat we weer van ze mogen genieten!