20 maart 2024  ·  Nieuws

HE:LEEN Expeditie Rotsoord festival 2024

HE:LEEN festival keert terug met Expeditie Rotsoord op 14 september 2024.

Op 14 september mag het weer gebeuren! HE:LEEN Expeditie Rotsoord Festival zal terugkeren voor de zesde editie in alle geuren en kleuren. De buurt zal worden ondergedompeld in talent in de breedste zin van het woord. Van muzikanten tot kunstenaars en van spoken word tot theater: voor iedereen is er iets te ontdekken.

Maak tijdens het gevarieerde dagprogramma, van 13:00 tot 19:30, mee wat voor moois onze buurt en stad te bieden hebben. Als de avond valt om 19:30, barst HE:LEEN+ los met een programma vol serieuze upcoming acts uit heel Nederland, waaronder Collignon, Hiqpy, Teddy’s Hit en Igor. Tickets voor het avondprogramma kosten €20,70.

Check de website voor meer informatie. Houd de HE:LEEN Instagram of Facebook in de gaten voor alle updates.

 

Voorlopige line-up He:leen+

COLLIGNON

Niet-westerse elektronica – Experimentele dance met invloeden uit alle windstreken 

Na jarenlang door Europa te zwerven met zijn succesvolle acts C-Mon & Kypsky en Nobody Beat The Drum, daalde Jori Collignon neer in een klein Portugees dorpje. Hier bouwde hij een studio en guesthouse, waar hij muzikanten uit alle hoeken van de wereld ontving. Zo ontstond zijn nieuwe project COLLIGNON, waarbij hij elektronica vermengt met traditionele muziek uit allerlei culturen. Hij begon als one man band, maar wordt tegenwoordig bijgestaan door zijn maten Yves Lennertz (YIN YIN) en Gino Bombrini (KOMODO). Drie rasmuzikanten dus, die zich verliezen in Caribische ritmes, hypnotiserende psychedelica, vurige percussie en Afrikaanse grooves. Stilstaan is onmogelijk.  

 

HIQPY

Grunge-pop – Mysterieuze livesensatie op weg naar world domination 

Hiqpy is dé band van 2024. Dit Amsterdamse grungepop-enigma gooide hoge ogen bij de Popronde en ESNS. Deze zomer treden ze aan op fijnproeversfestivals Into The Great Wide Open en Best Kept Secret. In een razend tempo betovert de band muziekliefhebbers over het hele land, om ze vervolgens achter te laten met een gapende leegte in hun hart. Hiqpy heeft namelijk niks op Spotify staan. Niks! En dat maakt ze natuurlijk nog nét een beetje cooler en mysterieuzer. Bij Hiqpy draait alles om live. Dat korte moment van magie, waarop hun puntige liedjes zich zó diep in je hersenpan kerven, dat je helemaal geen Spotify meer nodig hebt om ze op repeat af te spelen.  

 

TEDDY’S HIT

Indierock – Hoekige gitaarrock om op te dansen 

Wat doe je als je debuutalbum onder luid gejuich ontvangen wordt, en je door het hele land tot hét nieuwe indiesnoepje wordt gebombardeerd? Totaal iets anders maken natuurlijk! Het Amsterdamse Teddy’s Hit voldoet namelijk niet aan je verwachtingen, het trio overtreft ze. Terug naar de tekentafel dus. De band gooide het tempo omhoog en tikte een paar synthesizers op de kop. Het resultaat? Een gloednieuw geluid, hoekig en groovy tegelijk, met een vette knipoog naar de punkfunk van Gang of Four. Gitaarrock om op te dánsen. En dansen zul je! 

 

IGOR

Hiphop (maar ook weer niet) – Unieke, poëtische rap met orkest 

Rapper/songwriter Igor laat de dingen naar eigen zeggen nog weleens uit de hand lopen. Zo staat hij standaard met een orkest op het podium, en schrijft hij vaak nachtenlang door aan nieuwe muziek. Dat zo de mooiste dingen ontstaan, bewijst hij met zijn debuutalbum Kind Aan Zee. Op deze unieke plaat laat hij een frisse zeewind door het hiphoplandschap waaien. Igor combineert rap met jazz, poëzie, kleinkunst, klassiek en een meeslepende liveperformance. Een unieke combinatie waarmee hij ook HE:LEEN+ uit de hand zal laten lopen.