18 oktober 2023  ·  Nieuws

De Helling lanceert donderdagnacht Breakout!

BreakOut!: nieuw edgy clubconcept verbreekt de sleur van de donderdagnacht

De Helling komt met een tegengeluid op de studentennacht

Op 23 november lanceert De Helling een nieuw clubconcept: BreakOut! Hét edgy alternatief op de studentennacht in Utrecht. Iedere derde donderdag van de maand kun je op Rotsoord terecht voor je maandelijkse portie vuige punk, harde breaks, queer-pop en meer.

Donderdagavond is dé uitgaansavond in de bruisende studentenstad Utrecht. De straten staan vol met aangeschoten studenten en uit iedere kroeg komt muziek. Het enige probleem: alle kroegmuziek is hetzelfde. De Helling verbreekt dit mainstreamgeluid van de studentennacht met Breakout!: een vernieuwend en divers clubconcept vernoemd naar een iconisch cultuurmagazine uit de jaren ‘0. Met dit feest werpt De Helling zich op als toevluchtsoord voor studenten die willen stappen, maar niet willen zwemmen in Bacardi Lemon.

Op deze tegendraadse studentenavond mengt De Helling een alternatief geluid met een zeroes-esthetiek. In de foyer vind je de vetste 0’s activiteiten terwijl er in de zaal de beste alternatieve muziek wordt gedraaid. Wat voor muziek kun je dan verwachten? Nou, vanalles. BreakOut! zoekt letterlijk alle randjes op: van electro tot breaks en van garagerock via poppunk naar hiphop. Als het maar schuurt. BreakOut is er voor de jonge queers, kunstenaars, alternatievelingen, nostalgische dertigers en voor iedereen die de studentenkroeg zat is, of gewoon zin heeft in een avondje rauwe randen, harde beats en schurende tracks. De eerste editie vindt plaats op 23 november, de tweede op 21 december.

Bezoekers die net als De Helling dit jaar een 20e verjaardag vieren komen gratis binnen. Ook vóór 24:00 kom je gratis binnen bij BreakOut!. Na 24:00 betaal je €4,- voor een ticket + €2,- servicekosten.

Credits:
Design: Floyd Joosten