30 juni 2022  ·  Nieuws

900 minuten

Een club-marathon vol Utrechts talent ter ere van het 900-jarig bestaan van de Domstad

BASIS, EKKO en De Helling zetten een 15-urige viering op drie locaties neer met o.a. Black Sun Empire, Carista en Tinlicker

Ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht in 2022, slaan BASIS, EKKO en De Helling op zaterdag 1 oktober 2022 de handen ineen voor een dansmarathon genaamd 900 MINUTEN, op drie verschillende locaties. 15 uur lang draaien zowel internationaal bekende dj’s als opkomende namen met één gemene deler (hun binding met Utrecht) de beste platen die hun band en geschiedenis met de Domstad markeren. Onder andere Black Sun Empire, Carista, Colin Benders en Tinlicker behoren tot de eerste lading namen die deze speciale viering van de Utrechtse nachtcultuur muzikaal invullen.

Over de Oudegracht, langs Vaartsche Rijn en weer terug naar de Bemuurde Weerd doorkruisen bezoekers op 1 oktober de hele stad om in 900 minuten een stuk clubgeschiedenis in wording bij te wonen. Met performances van onder andere Black Sun Empire, Bong-Ra, C-Mon & Kypski (dj-set), Carista, Colin Benders, DutchAfro, Guenter Råler (live), Luna Ludmila, Quazar (live), Tinlicker (dj-set) en Ultrastation (hybride set) belooft het een gevarieerde avond te worden die de muzikale diversiteit van het heden, het verleden en de toekomst van de Utrechtse nachtcultuur viert. En dit is nog maar een klein deel: aan het programma worden binnenkort nog veel meer namen toegevoegd.

Black Sun Empire begon met muziek maken vanuit de Domstad rond 1993, al bijna 30 jaar geleden. Inmiddels is het drietal niet meer weg te denken uit de internationale drum & bass-scene. Carista brak een vijftal jaar geleden internationaal door met een dynamische mix van house, techno, groove en UK club sounds. Terwijl ze langs alle grote clubs van Europa trekt en een residency op NTS Radio heeft, steunt ze nog steeds lokaal en nationaal talent met haar United Identities-label en -platform. En dat allemaal vanuit Utrecht. Colin Benders maakt electro, wave en techno met modulaire synthesizers. Daarnaast komt hij met innovatieve concepten als het audiovisuele festival Etmaal en schudt hij dansvloeren in hun geheel op met sets vol stampende kicks. Tinlicker releaset sinds 2012 op alle grote house- en dancelabels van de wereld, kreeg vocale bijdragen van alt-J en andere groten der aarden, en verkoopt nog steeds zalen in eigen stad uit, met een bijzondere vermelding voor de eigen tweemaandelijkse clubnacht Remember The Future. Een Utrechtse trots die de wereld verovert, en nu met een speciale set op 900 MINUTEN staat.

900 MINUTEN wordt georganiseerd in het kader van Utrecht 900, en betreft een bijzondere samenwerking tussen nachtclubs/podia BASIS, EKKO en De Helling. Na twee jaar sluiting en lockdown, slaan de drie clubs nu de handen in elkaar om het springlevende Utrechtse nachtleven te vieren. Van 2 juni tot en met 11 november wordt het 900-jarig bestaan van Utrecht ook op allerlei plekken gevierd. Culinair, sociaal, muzikaal en met nog veel meer andere disciplines, gemeenschappen en organisaties wordt de Domstad uitgebreid in de schijnwerpers gezet.

 

900 MINUTEN
Datum: Zaterdag 1 oktober 2022
Tijden: 15:00 – 06:00
Locaties: De Helling, EKKO, BASIS
Tickets: 900minuten.nl

Tickets:
Passe-partout € 32 (incl. servicekosten)
Dagticket € 19.50 (incl. servicekosten)
Nachtticket € 24.50 (incl. servicekosten)