woensdag 17/03

Rondje Rotsoord: LE:EN

In navolging op onze audiotour Rondje Rotsoord, doen we nu een rondje langs onze bevriende ondernemers in de buurt. Hoe gaat het nu met ze, en wie zouden zij graag zien in De Helling als we weer open mogen? Oftewel, Rondje Rotsoord: Ondernemers. In deze derde editie hebben we een duo-interview met Marc en Joost van restaurant LE:EN. De eerdere edities lees je hier terug.

Om te beginnen, kunnen jullie jezelf en LE:EN kort voorstellen?

Hoi wij zijn Marc Klopstra, bedrijfsleider, en Joost Hengeveld, (muziek)programmeur bij LE:EN. LE:EN is het leukste restaurant van Utrecht! We zitten in een oud industrieel pand op Heuveloord. Al 15 jaar lang kan je bij ons heerlijk dineren, lunchen, borrelen en je eigen feestje organiseren.

En hoe gaat het nu bij LE:EN?

Marc: We zijn nu druk bezig met een nieuw lunchmenu, een nieuw dinermenu, en een nieuwe kaart voor cocktails en dranken. Ook zijn we druk bezig met het trainen van het personeel en hebben we de zaak grondig onder handen genomen. Wist je dat wij er extra ruimte hebben bijgekregen? Houd onze social media in de gaten voor updates!

Hoe zit jullie perfecte rondje Rotsoord eruit?

Joost: In de ochtend met een lekker bakkie koffie aan de kade zitten bij één van de horeca aldaar, dan goeie fles whisky kopen bij Alex van Kwestie van Smaak, rondje lopen langs Tafelboom, Nieuw Rotsoord en Pastoe. En dan lekker op het terras van LE:EN eten en borrelen, om vervolgens de nacht in te gaan bij een goed feest in De Helling!

Als je voor een dag programmeur was van De Helling, welke act of artiest zou je dan boeken als we weer open mogen?

Joost: Een dag? Dan moet je hem volboeken natuurlijk! In de ochtend een concert van Fontaines DC of The Lounge Society (nieuwe band waar ik veel van verwacht) om mee wakker te worden. Ik heb ooit in Leeds om twaalf uur in de ochtend IDLES gezien. Man wat een ervaring! Als openingsact van een festival. Dan kom je na het optreden helemaal kapot buiten dan begint het festival net. Bizar! In de middag een mooi klassiek concert (wist je dat Marc piano speelt?) en in de avond een compleet over the top Dragfeest tot diep in de nacht!

Wil je verder nog iets kwijt?
We zijn weer begonnen met de voorbereidingen voor HE:LEEN | Expeditie Rotsoord. Het festival dat we samen met jullie en andere ondernemers organiseren op Rotsoord. Hopelijk kan het dit jaar weer in september!

Maar bovenal; WE MISSEN ONZE GASTEN!