Welshly Arms

Genre overstijgende alternatieve rockband

It’s about to be legendary!

Nadat Welshly Arms in 2017 hun iconische single “Legendary” uitbracht, heeft de vijfkoppige indie rockband niet stilgezeten. Het vijftal is niet bang om onverwachte combinaties te serveren aan hun fans. Ze smelten moeiteloos soul, blues, gospel en rock-n-roll om tot ijzersterke meesterwerken waar de emotie van af druipt.

Het laatste album van de groep “Wasted Words & Bad Decisions” werd opgenomen in een oude Amerikaanse boerderij tijdens de corona lockdowns. “Tijdens onze lange, geforceerde pauze door de pandemie hebben we gereflecteerd op onze muziek en opnieuw gefocust” aldus Sam Getz, zanger en gitarist. “Dit album spreekt boekdelen over wie wij zijn als band, en waar we momenteel staan. We wilden muzikaal de rock-n-roll terugbrengen, zoals we vroeger ooit maakten in een kelder. Maar we vergeten zeker niet wie we zijn en wat we hebben meegemaakt samen. Dat is allemaal terug te horen op het album.”

De richting die Welshly Arms op is gezwaaid bracht de band binnen één jaar naar Lollapalooza, Reading and Leeds, Rock am Ring en vele andere festivals. De shows lieten duidelijke sporen na, zo bestormden ze in Duitsland de rock hitlijsten, en leverde het veel televisie klussen op. De band is onder andere te horen in Quentin Tarentino’s “The Hateful Eight”, Underground 6 (Netflix), Empire (Fox) en FIFA (EA Sports). Een aanrader voor fans van Reignwolf, Barns Courtney en Kaleo.

Handig om
te weten