IAMX x 20 Jaar De Helling

Genre en gender overstijgende synthpop

Verandering zit diep in de kern van Chris Corner. De frontman van IAMX en trip-hop gezelschap Sneaker Pimps heeft de afgelopen jaren geen seconde stilgestaan. De x in IAMX staat voor het variabele, en dat is exact wat Chris Corner omarmt: diversiteit, fluïditeit, complexiteit, maar bovenal ook creativiteit. De band breekt alle kaders rondom genre en genders af met een berg artistieke visie.

Op de vijf studioalbums van IAMX combineert Corner industriële synthpop met electronic en postpunkinvloeden. Hij schrijft over moderne romantiek, de dood en menselijke relaties in de 21ste eeuw. Live smelt de donkere sound samen met performance welke tot in de details is uitgedacht.

Indrukwekkende burleske-achtige visuals, een strakke choreografie en genoeg publieksparticipatie tillen je naar hogere sferen waardoor je pas bij de laatste noot merkt dat je even van de wereld was.

Deze show is onderdeel van onze speciale jubileumprogrammering. De Helling bestaat namelijk 20 jaar! Al twee decennia zijn we een thuis voor iedereen die van eigenzinnige muziek houdt. Prima excuus dus om eens flink uit te pakken. Dat doen we met een compleet jubileumprogramma vol speciale liveshows en clubnachten. Benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren? Check het hier en vier het feest met ons mee!

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina