The Soft Moon

Gitzwarte cocktail van post-punk, krautrock en industrial techno

Stop Joy Division en NEU! in een betonmolen, voeg naar smaak vleugjes shoegaze en industrial techno toe en je krijgt The Soft Moon: het postpunkproject van Californiër Luis Vasquez. Vorig jaar bracht hij het album Exister uit. Een typische Soft Moon-plaat die klinkt als een gure herfststorm van vervormde vocalen, galmsynths en beukende drums. Op 9 juni waait deze storm langs De Helling, waar de band haar enige Nederlandse clubshow van het jaar speelt.

Dat Luis Vasquez niet bepaald een vrolijke jongen is, wisten we natuurlijk al van zijn eerdere asgrauwe darkwaveplaten. Toen hij aankondigde dat hij voor zijn nieuwe album Exister diep moest afdalen naar de krochten van zijn ziel, kon dat dus maar één ding betekenen: dat wordt weer ouderwets grimmig. En grimmig werd het. Op Exister schetst Vasquez zijn binnenwereld in vijftig tinten grijs, en balanceert hij voortdurend tussen bezwerende postpunk en industrieel synthesizergeweld. Het resultaat is een plaat die op het ene moment klinkt als The Cure met een dinsdagdip, en dan weer als een ontploffende staalfabriek.

Live wordt Vasquez bijgestaan door een band, die de songs tot leven brengt en voorziet van een éxtra portie scheurende synths. The Soft Moon neemt je mee terug naar de kilte van de jaren tachtig, en laat je keihard dansen op het pompende ritme van de ellende.

Support: Raderkraft

Rauw, hard én dansbaar. Koude en harde electro invloeden worden gecombineerd met catchy hooks op het ritme van 80’s punk. Het geluid van Raderkraft beukt genre hokjes omver met staccato drumcomputer beats, analoge synths en Duitse vocals.

Line-up

  • The Soft Moon
  • Support: Raderkraft

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina