Welshly Arms

Genre overstijgende alternatieve rockband

It’s about to be legendary!

Nadat Welshly Arms in 2017 hun iconische single “Legendary” uitbracht, heeft de vijfkoppige indie rockband niet stilgezeten. Het vijftal is niet bang om onverwachte combinaties te serveren aan hun fans. Ze smelten moeiteloos soul, blues, gospel en rock-n-roll om tot ijzersterke meesterwerken waar de emotie van af druipt.

Het laatste album van de groep “Wasted Words & Bad Decisions” werd opgenomen in een oude Amerikaanse boerderij tijdens de corona lockdowns. “Tijdens onze lange, geforceerde pauze door de pandemie hebben we gereflecteerd op onze muziek en opnieuw gefocust” aldus Sam Getz, zanger en gitarist. “Dit album spreekt boekdelen over wie wij zijn als band, en waar we momenteel staan. We wilden muzikaal de rock-n-roll terugbrengen, zoals we vroeger ooit maakten in een kelder. Maar we vergeten zeker niet wie we zijn en wat we hebben meegemaakt samen. Dat is allemaal terug te horen op het album.”

De richting die Welshly Arms op is gezwaaid bracht de band binnen één jaar naar Lollapalooza, Reading and Leeds, Rock am Ring en vele andere festivals. De shows lieten duidelijke sporen na, zo bestormden ze in Duitsland de rock hitlijsten, en leverde het veel televisie klussen op. De band is onder andere te horen in Quentin Tarentino’s “The Hateful Eight”, Underground 6 (Netflix), Empire (Fox) en FIFA (EA Sports). Een aanrader voor fans van Reignwolf, Barns Courtney en Kaleo.

Line-up

  • 20:15 Tors
  • 21:00 Welshly Arms

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina