United in Music

A Fundraiser Event For Turkey and Syria

Op 18 maart, een maand na de verschrikkelijke aardbevingen, dansen we in De Helling op de veelzijdige muziek van een handvol bands en dj tot in de late uurtjes. Verwacht onder meer de Arabische folk van Syrische Utrechter Gharib, de Boulevard die als missie heeft “to move the crowd!”, de groovy spacejams van Wiseflower en de vurige afrobeats van Longo Longo. Alle opbrengsten komen ten goede aan goede doelen in de getroffen gebieden. Georganiseerd door studenten Tom Veltien en Isebel Bakkes, die de steun vanuit Utrecht wil laten zien aan de Turkse en Syrische gemeenschapen. 

De opbrengsten van jullie gekochte kaartjes gaan naar de in de aardbevingsregio opererende NGO’s AHBAP en MolhamTeam. AHBAP is een organisatie opgericht door de Turkse muzikant Haluk Levent. De organisatie MolhamTeam is aan de andere kant van de grens in Syrië actief om de zwaar getroffen bevolking te helpen.

 

 

Time Table:

 

20:00 Gharib

Gharib ontvluchtte Syrië nadat hij vanwege zijn muziek was opgepakt en gemarteld. Gharib woont in Nederland en treedt hij met succes op in binnen- en buitenland. Hij is maatschappelijk zeer betrokken bij de ontwikkelingen in zijn vaderland en de in Nederland aanwezige Syriërs.

We zijn vereerd dat hij deze mooie avond opent.

21:00 de Boulevard

De Boulevard is een energiek verbond tussen zes van de meest belovende opkomende artiesten uit Utrecht. Vanuit alle hoeken van de muziekscene zijn deze helden samengekomen om een belangrijke missie uit te voeren: move the crowd!

 

22:00 WiseFlower

De door WiseFlower verzamelde grooves reizen we door de uitgestrektheid van ruimte en tijd. Een internationale groep met Nederlandse, Griekse en Hongaarse leden speelt hun originelen en brengt de vibes van blues&gospel groovend de funk’n’roll.

 

23:00 Longo longo

Dit muzikale eerbetoon aan de vader van de Afrobeats staat voor een vurige, dampende dans avond aangewakkerd door een lyrische band met als enig doel de vloer te laten bewegen. Dit 10 koppige gezelschap bestaat uit de allerbeste Utrechtse muzikanten, een batterij drummers om je in trance te brengen, een rij scheurende saxofoons om je te laten vliegen en een diepe vochtige bas om in te versmelten.

 

00.00 – 02.00: DJ Klapsalon

DJ Klapsalon staat bekend om zijn eigenzinnige selectie van muziek uit verschillende delen van de wereld, die zowel het lichaam als de ziel van zijn publiek in beweging brengen. Zijn reputatie als een DJ die mensen aan het dansen krijgt, groeit over de hele wereld, en hij treedt op bij verschillende soorten evenementen, waaronder dansfeesten, luistersessies en radioshows.

 

Line-up

  • The Wiseflower
  • Longo Longo
  • Gharib
  • de Boulevard
  • DJ Klapsalon

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina