Alice Francis

Electroswing van wereldklasse

Het concert van Alice Francis is afgelast. Ticketkopers zijn via e-mail op de hoogte gesteld. 

Alice Francis is een hoofdrolspeelster in Neo-Swing. Ze neemt de sound van de Roaring 20’s en knalt er een bak electro beats, hiphop, pop en R’n’B doorheen. Vervolgens zingt Alice met een Jazz geluid welke je doet denken aan Billie Holiday en Eartha Kitt. Ze is ook niet vies van een stukje scat of rap. Zo laat Alice in één nummer de muziekstijlen van een hele eeuw samensmelten tot een dansbare mix van een paar minuten. Haar geluid liet nodige liters danszweet in zalen over de wereld verdampen.

Haar nummer “Shoot Him Down” zette de Roemeense zangeres definitief op de kaart en sindsdien is het nummer iconisch voor het genre. Daarmee meet ze zich met de grootste in het genre en werd ze al meegenomen op tour door onder andere Parov Stelar.

Dit jaar bracht Alice Francis haar nieuwe album ‘Club Noir’ uit. Geproduceerd door haar partner in crime Goldielocks, is het een mix geworden tussen nummers welke niet zou misstaan in een James Bondfilm, en nummers waarop je maar lastig stil kan staan.

Een aanrader voor fans van Parov Stelar, Jamie Berry, Caravan Palace en Goldfish.

Line-up

  • Alice Francis

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina