Jeangu Macrooy

Grensverleggende soul-pop

De muzikale reis van Jeangu Macrooy begint als hij op zijn dertiende een gitaar krijgt van zijn ouders. In 2014 vertrekt hij vanuit zijn geboorteland Suriname naar Nederland. Daar ontmoet hij producer/componist Perquisite, die hem tekent bij zijn label Unexpected Records en hem als muziekproducer bijstaat. Vanaf de release van zijn debuut-EP Brave Enough (2016) stapt Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: hij wordt 3FM Talent, doet mee aan de Popronde, staat op Noorderslag en wordt genomineerd voor de Edison Pop als Beste Nieuwkomer. Jeangu’s soulvolle debuutalbum High On You (2017) wordt genomineerd voor een Edison Pop in de categorie Beste Album en brengt Jeangu en zijn band onder meer naar Lowlands en North Sea Jazz. Op zijn tweede album Horizon (2019) laat Jeangu meer diversiteit zien. De albumpresentatie vindt plaats in een uitverkochte grote zaal van Paradiso.

Begin 2020 wordt aangekondigd dat Jeangu Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Grow (2020). Het Songfestival kan niet doorgaan in verband met de corona pandemie maar Jeangu’s inzending ontvangt een golf aan (inter)nationale lof: een première op nationale televisie, plaatsingen in Spotify’s New Music Friday playlists in twaalf landen, (cover) artikelen in alle nationale kranten, miljoenen streams en views en een plaats in de Nederlandse hitlijsten. Op 4 maart 2021, precies een jaar na de release van Grow komt Birth Of A New Age (2021) uit, Jeangu’s nieuwe inzending voor het Songfestival. De videoclip, die deels wordt opgenomen in het Rijksmuseum, is inmiddels meer dan 1.5 miljoen keer bekeken en de song wordt onder andere opgepikt door de The New York Times.

Jeangu Macrooy’s derde studio album Summer Moon (2022), dat uitkomt op 11 november 2022, is zijn meest openhartige album tot nog toe. In tien uitgesproken songs zingt Jeangu over de hunkering naar het beginnen van een totaal nieuw leven (Paris), het idee dat het gras altijd groener lijkt te zijn bij de ander (A Little Greener), de angst en onzekerheid die je kan voelen bij een open relatie (Come Back) en het vieren van het leven (Alive). Qua sound keert Jeangu op Summer Moon deels terug naar het soulvolle geluid van zijn debuutalbum High On You, maar er zijn ook elektronische invloeden hoorbaar.

Support: Swan
Een nieuwe stem in de alternatieve R&B

Swan onderscheidt zich met onomwonden maar poëtische songs, bijzondere harmonieën/melodieën en groovy producties. Met haar persoonlijke songs moedigt ze haar luisteraars aan om hun gevoelens onder ogen te zien, waarbij ze hun kwetsbaarheid als kracht gaan zien en hun pijn gebruiken om van te leren.

Nadat ze zich de afgelopen jaren volledig heeft gefocust op haar muzikale ontwikkeling, is Swan klaar om in het nieuwe jaar naar buiten te treden met haar muziek. Haar debuut-EP, die ze samen met Perquisite produceert, staat gepland voor release in de 2e helft van 2023. Vanavond zal ze hier alvast een exclusief voorproefje van geven.

Line-up

  • Jeangu Macrooy
  • Swan

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina