HE:LEEN

5 jaar expeditie Rotsoord

Save the date. HE:LEEN keert terug met expeditie Rotsoord

Op 9 september barst HE:LEEN Festival weer los! In alle hoeken en gaten van Rotsoord zijn weer talentvolle muzikanten, kunstenaars en performers te ontdekken. Net als ieder jaar is het festival overdag gratis te bezoeken. De eerste namen voor HE:LEEN 2023 zijn niemand minder dan:

Lance Priester + Coeur | Sterre Nacca | Terence Goodmann | Guy Corneille | Kind Human | Color Bones | The Belastingdienst | Amber Mo | Dubbel-J | Rivz

Binnenkort zullen nog heel wat extra namen worden toegevoegd aan de line-up, en zal de randprogrammering bekend worden gemaakt. Stay tuned via onze social kanalen.

In de avond gaat HE:LEEN+ van start, het betaalde gedeelte van het festival waar een aantal serieuze upcoming acts te bewonderen zijn. Tot nu toe zijn Coloray, Baby’s Berserk, Marathon en Cloud Café bevestigd.

Houdt onze site & socials in de gaten om als eerste te weten wat er speelt.

Lance Priester en zijn band Coeur zijn sterk beïnvloed door filmcomponisten en sounds uit het EDM-genre. Lance schrijft vanuit zijn emoties en dat hoor je. Met zijn band Coeur, vernoemd naar het Franse woord voor ‘hart’ brengt hij een authentiek dansbaar geluid naar HE:LEEN. Nét wanneer de voetjes moe beginnen te worden start Lance een hartverscheurend akoestisch ballad in of een melodieus rocknummer. Met zijn ziel onder zijn arm heeft de jonge zanger de missie om mensen te laten dansen, denken en dromen. De opmars van Lance en Coeur werd deze zomer bekroont met het winnen van de Mentos Grote Prijs.

Terence Goodmann is een poetische nachtbraker. Hij maakt soulvolle pop, met invloeden van elektronische stijlen en een vleugje hiphop. Zijn teksten liegen er niet om; hij viert het leven, de nacht, de liefde en de vreugde daarvan. Met catchy rifjes en hooks weet Terence tot in de late uurtjes je geboeid te houden. Op HE:LEEN laat Terence zien dat hij de nacht niet nodig heeft om te overtuigen.

Sterre Nacca is een frisse wind in het Nederlandse muzieklandschap. Met invloeden van soul, pop, r&b en rock schrijft ze teksten die voelen als passages uit haar dagboek. De muziek is persoonlijk en vernieuwend. Onder begeleiding van de elektronische hiphop beats van CRZE en de soepele gitaarlijnen van Sterre’s broer word je meegenomen in de warme en intieme wereld van Sterre. Een plek waar hoop de boventoon voert, en welke soms even los van de samenleving staat.

Samen met 3voor12 presenteert HE:LEEN: Guy Corneille. Als je Guy Corneille hebt horen zingen, dan vergeet je dat niet snel meer. Hoe vaak vliegt iemand nou van Cohen-achtige dieptes naar Buckley-esque hartenkreten? Deze Utrechtse zanger raakt en ontroert met zijn diepe, doorleefde stem en zijn poëtische songs. Je kent hem misschien als ex-frontman van Utrechts indie-trio La Corneille of van het Utrechtse gezelschap De Dansers. Onder zijn eigen naam speelt hij met driekoppige band op standje raggen, met scheurende gitaren en doordrammende drums. Ze klinken als The Libertines en Two Gallants, soms, maar als je goed luistert zijn het eigenlijk gewoon allemaal hele boze liefdesliedjes. Goed voor een avondje nihilistische romantiek en (een beetje vals) mee-blèren.

Kind Human maakt vooruitstrevende indie pop met duidelijke invloeden vanuit punk en techno. Met ronkende drumcomputers, scheurende gitaren en rauwe teksten maakt ze een meeslepend geheel waarvan je in beweging komt. Ze vraagt zich af wat het is om mens te zijn in de 21e eeuw met pure, rauwe teksten.

Color Bones is een indierock trio ontstaan in een oude Utrechtse bunker. In de gruizige setting lieten de heren zich inspireren door Radiohead, Balthazar, Spoon en dEUS. Uit de bunker klinkt een doordacht en meeslepend geluid, gevangen op inmiddels 3 volle albums. De drijvende gitaar, pakkende teksten, hangdrums en synthesizers hoor je terug op de platen, met invloeden van visuele media, animatiefilms en filosofie. Altijd gepaard met mokken koffie, zwart als de ziel van de mensheid zelf.

Amber Mo is een Surinaamse singer songwriter met liedjes over mooie, maar ook de pijnlijke kanten van de relaties die ze met de mensen om haar heen aangaat. Dit stopt ze in een luchtig en groovy jasje van afropop, rnb en hiphop. Stilstaan is er niet bij.

Dubbel-J kijkt voor zijn inspiratie naar de Franse en Amerikaanse hiphop grootheden. Met aanstekelijke refreintjes en autobiografische teksten bouwt hij een geheel eigen sound.

De 19-jarige Rivz uit Amersfoort laat zich inspireren door old skool hiphop en… trap sounds. Met een hongerige delivery en ijzersterke flow is hij op een missie: “Let’s turn up!”.

The Belastingdienst is opgericht door het ministerie van financiën om het imago van de eeuwenoude institutie te verbeteren. Helaas is dat nog niet gelukt.

Line-up

  • Lance Priester + Coeur
  • Sterre Nacca
  • Terence Goodmann
  • Guy Corneille
  • Kind Human
  • Color Bones
  • Amber Mo
  • Dubbel-J
  • Rivz
  • The Belastingdienst

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina