HE:LEEN+

Met Coloray, Baby's Beserk, Marathon en Cloud Café

Op 9 september barst HE:LEEN Festival weer los! In alle hoeken en gaten van Rotsoord zijn weer talentvolle muzikanten, kunstenaars en performers te ontdekken. Net als ieder jaar is het festival overdag gratis te bezoeken. In de avond gaat HE:LEEN+ van start, het betaalde gedeelte van het festival waar een aantal serieuze upcoming acts te bewonderen zijn. Coloray, Baby’s Berserk, Marathon, Cloud Cafe en Josephine Odhil maken de line-up compleet.

Coloray
De carrière van de Tilburgse producer Coloray schoot uit de startblokken toen zijn Can’t stop een hit werd op Ibiza, het Mekka van de dance-scene. Opeens werd zijn song gedraaid door de groten der aarde, terwijl celebrities met overpriced cocktails in hun hand er driftig op los dansten. Na de onverwachte explosie van Can’t Stop bracht Coloray zijn eerste album Future Static uit, waarop hij zijn sound perfectioneerde. Een avontuurlijke mix van 80’s synthpop en EBM vol lonkende synthesizers, vervormde vocalen en stevige breaks.

Ondertussen woont Coloray – zoals een danceproducer betaamt – al een tijdje in Berlijn, maar brengt een bezoekje aan Utrecht om Rotsoord voor even in Ibiza te veranderen.

Baby’s Beserk
De dancepunkband Baby’s Berserk ontstond in 2019 in een Amsterdams laboratorium. Moe van onhandelbare en onvoorspelbare bandleden, creëerde Mano Hollestelle (Mauskovic Dance Band) een groep robots om post-punk mee te spelen. In ieder geval, dat zegt de legende. Of het waar is, laten we even in het midden. Inmiddels vergezeld door de explosieve Lieselot Elzinga en Puggy Beales is Baby’s Beserk met geen enkele menselijke band te vergelijken. Hun pulserende, basgeoriënteerde funky grooves doen nog het meest denken aan een ninetiesversie van de Talking Heads.

Met hun flamboyante outfits en hoekige computer-ravepunk zullen Hollestelle en zijn uberhippe rockrobots Rotsoord tot dansen dwingen. Ga je robotdans dus maar vast oefenen.

Marathon
Net als hardlopers moet het Amsterdamse trio Marathon regelmatig aan de blarenpleisters. Niet alleen vanwege de blaren die ontstaan door het spelen van hun energieke postpunk, maar ook door de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten.

Marathon is goed warmgedraaid, gerekt en gestrekt en in topconditie. Met optredens op Welcome to the Village, Grauzone en 3voor12 heeft de band al aardig wat fans langs de zijlijnen verzameld. Debuutsingle ‘Age’ werd omarmd door KINK en na een bomvolle Popronde en een showcase op Noorderslag is het de hoogste tijd voor een erepodium op HE:LEEN+.

Cloud Cafe
2022 was het jaar van Cloud Cafe. De jonge folkies scoorden een platendeal, wonnen de Amsterdamse Popprijs én werden geboekt door zowel Noorderslag als Grasnapolsky. En dat zonder ook maar een song uit te brengen! Ondertussen heeft het excentrieke viertal wel muziek online staan: twee sprankelende indiefolkliedjes met een rafelig randje. Wacht, schurende indiefolk, excentriek gezelschap… Zei er iemand Big Thief? Ja, Cloud Cafe heeft ergens wel iets weg van die iconische indiefolkband uit Brooklyn.

In 2023 dendert de band vooralsnog lekker door. Er is namelijk een EP op komst! Deze 4-nummerige EP belooft volgens de band een muzikale microkosmos te worden van alledaagse chaos en melancholie.

Josephine Odhil
De Amsterdamse is een maker in de meest pure zin van het woord. Ze haalt haar inspiratie uit alles wat haar interesse piekt. Literatuur, filmonderzoek en de natuur giet ze samen in een mal van surrealistische meeslepende dreampop. Met haar voormalige band The Mysterons speelde de zangeres shows op forse festivals, waaronder Lowlands en Into The Great Wide Open. Nu beklimt ze solo de planken van HE:LEEN+.

Line-up

  • Coloray
  • Baby's Beserk
  • Marathon
  • Cloud Cafe
  • Josephine Odhil

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina