Figgie x 20 jaar De Helling

Album release van poëtische Utrechtse indieband

Figgie is het antwoord op de vraag wat je krijgt als je Eefje de Visser mixt met The War on Drugs en Radiohead. Het Utrechtse drietal maakt opwekkende indie songs met de poëtische wijsheid van een bebaarde tovenaar. Deze aanstekelijke combinatie maakte het debuutalbum ‘Genoeg Houvast’ (2019) tot album van het jaar (3voor12 Utrecht). Die stijl houden ze vast voor hun aankomende plaat ‘Kleuren, Texturen, Kaders & Verhalen’, welke ze in De Helling tijdens de show voor het eerst presenteren.

De kracht van de licht-rebelse poëten zit in de aanstekelijke vriendschap tussen de drie mannen. De vriendschap vloeit over van het podium de zaal in, van het album naar je hersenstam. Muzikaal gunnen de heren elkaar de spotlight. Op de albums zijn de heren wisselend te horen in de zangpartijen, wat telkens voor een frisse eigenzinnige ervaring zorgt. Dat is de Figgie signatuur.

Rijke muzikale verhalen die voelen als een theekrans bij een getrouwd trio dat de diepte niet schroomt in goed gesprek en je na het huilen altijd weer zal doen lachen.

Support: OPROER bezweert met eigenzinnige songs waarin het experiment niet geschuwd wordt. Zorgvuldig creëerde het vijftal een stijl die mijmert tussen duister en dansbaar, extatisch en herkenbaar. Vanuit hun bakermat – een oude chauffagefabriek die werd omgebouwd tot studio – ontwikkelt de band een aanstekelijk geluid waarop stilstaan onmogelijk blijkt. Ze klinken dan ook als een overweldigende verwarmingsketel die moeiteloos elke energiecrisis de baas kan.

Deze show is onderdeel van onze speciale jubileumprogrammering. De Helling bestaat namelijk 20 jaar! Al twee decennia zijn we een thuis voor iedereen die van eigenzinnige muziek houdt. Prima excuus dus om eens flink uit te pakken. Dat doen we met een compleet jubileumprogramma vol speciale liveshows en clubnachten. Benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren? Check het hier en vier het feest met ons mee!

Line-up

  • OPROER
  • Figgie

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina