UK Subs

Db's in De Helling

Legendarische punkband weet zelfs na 45 jaar niet van stoppen

Dit concert stond eerder gepland in dB’s, maar verkocht daar zo snel uit dat besloten is om te verplaatsen naar De Helling. UK SUBS RULE OK!

UK Subs werd opgericht in 1976, het jaar dat de wereld op grote schaal ook kennismaakte met punkbands als Ramones, Sex Pistols, Damned en Clash. Charlie Harper (1944) was toen al een veteraan in de business. De geboren Londenaar verdeelde zijn tijd tussen het spelen in rhythm & bluesbands en zijn werk als kapper, totdat hij overstapte naar de razendsnel groeiende punkbeweging.

Sinds die tijd speelden tientallen muzikanten voor langere of korte tijd in de band, met de iconische zanger als constante factor. Bassist Alvin Gibbs, met tussenpozen actief vanaf 1980, volgt op enige afstand. De bijzondere status van UK Subs in de beweging werd onderstreept door de toonaangevende Engelse radio-dj Steve Lamacq van BBC Radio 6 Music die de band de Punk World Cup toekende.

Support: NASTY RUMOURS
Geïnspireerd door legendes uit de late jaren ’70 als The Boys, The Undertones en Buzzcocks zullen deze Zwitserse punkrockers je voeden met powerpop-refreinen die nog wekenlang in je hoofd blijven hangen.