Voltage

Onvervalste Americana van eigen bodem, support Jimmy Diamond

Voltage is een on-Nederlandse americana act. De heren maken onvervalste americana en country. Het geluid is puur en de teksten zijn oprecht. De vier heren uit Helmond bestudeerden eerst de groten der aarde binnen americana en schreven in dezelfde flow hun eigen materiaal.

Het laatste album werd zelfs, volledig passend in het genre, live in zes dagen opgenomen met slechts een handjevol takes per track. Dat zorgt voor een serieuze druk om goed te kunnen performen. Gelukkig kwam de band uit Helmond goed uit de verf. Het album heeft een heerlijke rauwe country sound. De nieuwste single “I’ll Be Alright” werd direct goed ontvangen en zelfs bekroond met Radio Veronica’s “Veronica’s Oorkonde”.

Een aanrader voor fans van Tom Petty, Dawn Brothers en Lynyrd Skynyrd.

Support: Jimmy Diamond
Jimmy Diamond vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die geïnfuseerd is met hedendaagse indie rock. Jimmy Diamond presenteert met rauw gitaarwerk en pedalsteel een episch geluid van een nieuwe morgen.

De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar er stroomt een soortgelijk DNA door hun muzikale bloedbanen.