Neal Francis

Een eigentijdse combinatie van Americana en Funk

Neal Francis maakt een eigentijdse combinatie van Americana en Funk, welke als klassiekers binnenkomen.

Voor het nieuwste album van Neal Francis, “In Plain Sight”, zocht de singer/songwriter/pianist een kerk op in Chicago waar het volgens de locals nog wel eens zou kunnen spoken. Hoewel hij er origineel maar een korte tijd wilde verblijven, werd dat al snel meer dan een jaar.

Het resulteerde in een prachtig betoverende plaat met een uniek geluid. Het is kersverse Americana met indrukwekkende pianopartijen, waarop de zanger met soms pijnlijke zelfkennis mythische taferelen beschrijft.

Een aanrader voor fans van Led Zepplin, Allen Toussaint & Robert Plant.

Support Matsu Fox
Multi-instrumentalist, zanger, componist, producer en geluidstechnicus Matsu Fox komt als support van Neal Francis naar De Helling! Matsu Fox oftewel Mats Voshol noemt mensen als Shaggie Otis en Ruben Nielson (UMO) belangrijke inspiratiebronnen: individuen die in een studiokluizenaarschap een eigen funky wereld creëren. Met een knipoog naar het funk/soul-tijdperk halverwege de jaren 70, zijn de tracks eerder lo-fi met een beetje hi-fi te noemen dan andersom.

Zijn nieuwe single “Dream Up, Hold On” komt 3 november uit. Hierover zegt Mats: “Het is simpelweg een opsomming van de dingen in het leven waar ik zeker van ben. Dit nummer vertelt mij wat ik moet doen als het niet goed gaat. Het zijn de dingen die zo simpel zijn, dat ze lastig te herinneren zijn.“