Turin Brakes

Brits collectief strooit nog altijd lustig met perfectionistische folksongs

De Engelse folkpopband Turin Brakes brak begin jaren nul door op de vleugels van de ‘New Acoustic Movement’, waartoe ook bands als Kings of Convenience, Elbow en Starsailor werden gerekend. Toch houdt het kwartet zich niet echt aan dit label – de song staat voorop, of die nu elektrisch of akoestisch wordt gespeeld. Behalve uitstekende componisten zijn de heren ook uitstekende zangers: de fraaie harmonieën in hun nummers nestelen zich snel in je hoofd en gaan niet meer weg.

Het aanstaande album Wide Eyed Nowhere vindt troost in stilte en het kalme niets: in plaats van een strakke studiosetting nam de band de plaat op in huiskamer en achtertuin van mede-oprichter Olly Knights. Hierdoor konden de liedjes op eigen tempo rijpen, zonder toedoen van teveel franjes. Een show van Turin Brakes is en blijft zo consistent als de seizoenen: een warme toevlucht van turbulente tijden.

Support: Dog Byrond
Dog Byron is een rockband uit Rome/Berlijn die in 2010 werd opgericht door de Italiaanse muzikant Max Trani.
De band kwam in een stroomversnelling door hun persoonlijke sound gekenmerkt door een combinatie van rootsblues en de grunge-sound van de jaren 90. Later werden hier folk-, soul- en elektronische tonen aan toegevoegd. De band heeft aanzienlijke erkenning gekregen in landen als Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Italië en Zwitserland, waar ze hebben geopend voor artiesten als Peter Murphy, Bush, Turin Brakes, Everlast en Micah P. Hinson.

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina