The Smiths Presumably

Smiths-tributeband met ijzersterke reputatie in Engeland

The Smiths is misschien wel de meest Britse band ooit. De missing link tussen new wave en Britpop, en daarmee een van de invloedrijkste bands in de pophistorie. Hun muziek leeft voort in talloze vinyl-reissues, Spotify-playlists en een heleboel Britse indiebands. De iconische tandem Morrissey-Marr bracht in vijf luttele jaren een indie-oerknal teweeg die de grond onder je Dr Martens tot op de dag van vandaag doet natrillen. Van Oasis tot The Strokes en van Interpol tot de Arctic Monkeys: zonder The Smiths waren ze er waarschijnlijk niet geweest.

In z’n korte bestaan kwam de band maar één keer naar Nederland, voor een concert in de Meervaart in Amsterdam. Was je daar niet bij, of wil je die legendarische avond nog een keer beleven? The Smiths Presumably neemt je mee terug naar de jaren tachtig. Deze charming men uit België en Limburg vertolken het oeuvre van de band als geen ander. De croon van Morrissey, de rinkelende gitaar van Marr, het is bijna niet van echt te onderscheiden. Niet voor niks bouwden ze een sterke livereputatie op in Engeland, het hol van de leeuw. Nu is het tijd om ook de Nederlandse popzalen met nostalgie te vullen. This Charming Man, Bigmouth Strikes Again, There Is A Light, The Headmaster Ritual… Alle klassiekers komen voorbij bij The Smiths Presumably!

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina