Radio Clash

Belgische rock ‘n roll coryfeeën brengen een veelzijdige ode aan The Clash

This is a public service announcement… with guitars! Op 25 januari 2025 komt het Belgische Radio Clash een ode brengen aan dé ultieme Britse punkband: The Clash. En dit is niet zomaar een bruiloften-en-partijen-coverband. Nee, deze band staat met twee benen in het Belgische muziekcircuit. Radio Clash bestaat namelijk louter uit rock ‘n rollveteranen. (Ex-) bandleden van Vlaamse reuzen als K’s Choice, Zita Swoon, Arno en Gorki, die zich stuk voor stuk laten inspireren door de Londense punkers.

En dat is natuurlijk niet zo gek. The Clash is een van de meest invloedrijke bands ooit. Samen met hun mede-etterbakken van de Sex Pistols luidden ze een ware punkrevolutie in, die een aantal jaar de Britse, Europese en Amerikaanse cultuur zou domineren. Maar The Clash een punkband noemen, zou veel te weinig eer zijn. Deze band gaat natuurlijk veel verder dan drie powerchords en de motherfucking waarheid. Joe Strummer en zijn maten lieten zich inspireren door reggae, dub en rockabilly, en zette zo een geheel eigen muzikale beweging op poten.

Niet alleen muzikaal, maar ook thematisch is de invloed van The Clash enorm. Met hun kneiterlinkse, ideologische boodschappen verzorgde de band de soundtrack voor menig demonstratie. Teksten over racisme, oorlog en sociale rechtvaardigheid, stuk voor stuk thema’s die vandaag de dag weer relevanter zijn dan ooit.

De vier ervaren topmuzikanten van Radio Clash brengen een eerbetoon aan de meest veelzijdige en dwarse band ooit. Dat doen ze met een veelzijdig en dwars feestje, waar alle hits én een aantal deep cuts voorbijkomen.

Line-up

  • Radio Clash

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina