Mother’s Cake

Psych-rock oersoep van scheurende gitaren, rauwe lyrics en ontembare energie

‘Yes, we played a shitload of live shows all over the globe, won a couple of fancy sounding awards’, geeft het Oostenrijkse Mother’s Cake schoorvoetend toe op de eigen website. Maar dat is helemaal niet het verhaal dat ze willen vertellen. Het échte verhaal van Mother’s Cake ontstaat op het podium, telkens weer. Tijdens hun deels geïmproviseerde shows neemt de band je mee op een groovy trip met vlijmscherpe randjes. Een geflipte reis, ver buiten de gebaande paden, met waanzin en psychedelica als brandstof.

Na jarenlang ‘touring, writing, using and abusing’ vond het drietal z’n unieke geluid: psychedelische spacerock met invloeden van funk en zelfs metal. Deze sound staat ook als een huis op het nieuwe album ‘Cyberfunk!’. Dit vierde studio-album van de band kwam tot stand in een minimalistische setting: drie muzikanten, een ruimte en een berg opnamemateriaal. Het resultaat is er niet minder groots op. Cyberfunk! is een zuiver destillaat van wat de Oostenrijkers eerder lieten horen.

Die shitload aan liveshows over de hele wereld maakte van Mother’s Cake de livemachine die het vandaag de dag is. Hun optredens staan ​​bekend om hun intense energie en improvisatie, waarbij de band er altijd naar streeft om een ​​unieke ervaring te creëren voor hun publiek.

Line-up

  • Mother's Cake

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina