Green Lizard 30 anniversary

Een van ‘s lands succesvolste grungebands is terug!

Green Lizard wordt dit jaar dertig! En speciaal daarvoor graven de bandleden hun instrumenten weer op. In hun sterkste formatie smijten de grungerockers ons dertig jaar terug de tijd in.

Dertig jaar geleden begon het allemaal voor de Tilburgse band, die van een gouden generatie grungy-rockbands-met-cornrows het allerhardst schitterde. De band scoorde een aantal indiehits en stond twee jaar op rij op Pinkpop – waarvan de tweede keer op verzoek van de bezoekers. Ook internationaal reeg Green Lizard de vette gigs aan elkaar, met shows op Pukkelpop, Roskilde en de mainstage van Sziget. Na een aantal personele wisselingen besloot de band ermee te stoppen, en weer te beginnen, en ook weer te stoppen. In 2018 nam de band dan écht afscheid, maar de bandleden bleven dromen van een comeback.

En daar is ‘ie dan eindelijk: the return of the Lizard. Nét op tijd voor z’n dertigste verjaardag. En dit is niet zomaar een reünietour. Nee, voor het eerst in twintig jaar beklimt de band het podium in z’n meest succesvolle formatie, mét bassist Jaap Onverwagt en drummer Roeland Uijtdewilligen: het ritmische powerduo dat de band ergens begin zeroes achter zich liet. De Lizard op volle oorlogssterkte dus. Terug van jarenlang weggeweest. Klaar om onze zaal te laten kolken alsof het 1994 is.

Line-up

  • Green Lizard