The Sadies

Canadese americana-veteranen met cultstatus

De Helling x TivoliVredenburg presenteren: The Sadies!

“We aren’t really ‘pre or post’ anything and we don’t have the right hair-cuts or hats for any particular scene. So, all that matters is the music itself, right?” Aldus oud Sadies-zanger Dallas Good. Nou, dat is duidelijk: wegwezen met je genres. The Sadies worden niet graag in een hokje gestopt. Liever laten ze hun muziek spreken. En die spreekt al 29 jaar luid en duidelijk. Met hun tijdloze mix van americana, surf en psychedelica (sorry, Dallas) bouwden de Canadezen een oeuvre op met een cultstatus.

Zonder ooit een gigantische hit te scoren, veroverde de band langzaamaan de harten van talloze fans wereldwijd. En niet alleen muziekliefhebbers lopen weg met The Sadies, ook door muzikanten worden ze geroemd om hun virtuositeit en unieke sound. Als je de namen ziet waarmee ze door de jaren heen samenwerkten, kun je niks anders doen dan je genre-gebonden petje afnemen: Kurt Vile, Jon Spencer en zelfs Neil fucking Young! Allemaal wilden ze maar wat graag de studio in met The Sadies.

Afgelopen jaar bracht de band haar elfde studioalbum ‘Colder Streams’ uit, het laatste album waaraan Dallas Good meewerkte. De zanger overleed februari vorig jaar onverwachts op 49-jarige leeftijd. Hoe de toekomst er voor The Sadies er precies uit zal zien, weet niemand. Wel is zeker dat ze op 25 oktober in De Helling staan om te doen waar ze het allerbest in zijn: hun muziek laten spreken. Met hun indrukwekkende oeuvre en bijna dertig jaar aan podiumervaring kan dat alleen maar een groot succes worden.

Line-up

  • The Sadies

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.

Ben je verholpen en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Is een barkruk geen mogelijkheid voor je kun je voorafgaand aan het concert contact opnemen via info@dehelling.nl en zoeken we samen naar een oplossing!