The Fortunate Sons

Creedence Clearwater Revival-reïncarnatie neemt je mee terug naar de ‘70’s

Wie denkt aan de seventies, denkt aan Creedence Clearwater Revival: de legendarische rootsrockband uit Californië die de popgeschiedenis verrijkte met talloze onverwoestbare klassiekers als Bad Moon Rising, I Heard It Through The Grapevine en natuurlijk bruiloft-banger Proud Mary. Na vijf jaar aan hits en gouden platen viel de band in 1972 uit elkaar, maar de monumentale erfenis van CCR bleef altijd bestaan. Een erfenis die op 2 december tot leven wordt gebracht door The Fortunate Sons: een Nederlandse tributeband vol ervaren topmuzikanten, die als een oude Cadillac op topsnelheid door memory lane scheurt.

Het is alweer 50 jaar geleden dat de korte en onstuimige carrière van CCR tot een abrupt einde kwam. Genoeg reden voor The Fortunate Sons om in de tourbus te springen met hun show CCR: 50 years of rock ‘n roll history. In de voetsporen van hun helden reizen de CCR-apostelen Nederlandse podia af, en houden zo hun muziek in leven. The Fortunate Sons klinkt als een ware reïncarnatie van het echte werk. Met zijn raspende stemgeluid komt zanger Toon Eppink akelig dicht in de buurt van John Fogerty. Begeleid door een strakke band zorgt hij voor een ijzersterke replica die, als je je ogen sluit, haast niet van echt te onderscheiden is.

The Fortunate Sons neemt je mee terug naar de gouden dagen van de rock ‘n roll. Toen de drumsolo nog niet uitgestorven was en een nummer gerust tien minuten mocht duren. De band vertelt je het verhaal van John Fogerty en zijn schoolvrienden uit El Cerrito, Californië, die eind jaren ’60 uitgroeiden tot een van de meest succesvolle bands uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Line-up

  • The Fortunate Sons

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.