Kingfisher Sky Plays Kate Bush

Een ode aan de legendarische zangeres

Kingfisher Sky brengt een ode aan Kate Bush. Sinds het ontstaan van de band is de liefde voor Kate Bush een voelbare bron van inspiratie. Voor grote fans is dat natuurlijk geen verassing, op de setlist van de band duikt wel vaker een strakke Kate Bush cover op.

Nu is het tijd voor een ode vol overgave. Alle klassiekers komen natuurlijk aan bod, zoals Running Up That Hill en Wuthering Heights, maar ook andere pareltjes uit het rijke repertoire van Kate blijven niet ongemoeid.
Kingfisher Sky is de band van Ivar de Graaf en Judith Rijnveld. In 2001 maakt Ivar een gedurfde zet. Hij stapt uit Within Temptation ten tijde van hun internationale doorbraak. De muzikant wil zich volledig richten op het schrijven van zijn eigen werk, en dat past nou eenmaal niet samen. Ivar vindt al snel een partner in de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld en de twee beginnen onvermoeid met schrijven.

Het resultaat? Pakkende progmetal vol folk invloeden, en hier en daar een vleugje soul. Inmiddels heeft de band internationaal succes in Europa, Zuid-Amerika en Japan. Met vier goed ontvangen albums en vijf EP’s, weet de band een vergelijkbare sfeer en sound aan te snijden als Porcupine Tree, Jethro Tull, Peter Gabriel, Tori Amos, Mother’s Finest, Skunk Anansie, Pink Floyd én natuurlijk; Kate Bush.

Line-up

  • Kingfisher Sky

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina