Andy Frasco x 20 Jaar De Helling

Californisch podiumbeest met levenslustige rootsy popsongs

Een rootszanger met als grootste invloed… Michael Jordan? Jep, Andy Frasco was nooit je dertien-in-een-dozijn blueskikker. Inspiratie haalt de levenslustige Californiër overal en nergens vandaan. Met zijn vrolijke mix van country, blues, pop, ska en punk waait hij als een verfrissende zomerbries door het rootslandschap heen. Even waaide hij aan zichzelf voorbij, maar na een aantal innerlijke demonen de nek omgedraaid te hebben is Frasco terug waar we hem het liefst zien: op het podium. En dat met een hele lading nieuwe songs, en meer live-energie dan ooit tevoren.

Vanaf zijn zestiende is Andy Frasco al niet meer weg te slaan uit de muziekwereld. Na een aantal jaar te werken voor een label, besloot hij ook zelf maar eens de microfoon op te pakken. Op die dag werd een podiumbeest geboren. En dat beest had honger. Jarenlang speelde Frasco meer dan 250 shows per jaar, leefde hij van magnetronmaaltijden en sliep hij op plakkerige sofa’s. Ook plukte hij iets te vaak van allerlei verleidelijke verboden vruchten. Een levensstijl die iedereen uiteindelijk te veel wordt, zelfs geboren feestnummer Andy Frasco. Even zat hij aan de grond, maar al snel vond de Amerikaan zijn redding in een minder destructieve hobby: poëzie.

Nu is Andy Frasco terug. Als nieuw man, maar met dezelfde afro. Hij werd opnieuw verliefd op het schrijven van songs, en bracht vorig jaar het hoopvolle album Wash, Rinse, Repeat uit. De opvolger is er ook al: L’optimist. What’s in a name? Op dit album schijnt de Californische zon feller dan ooit. Die zon nemen Frasco en consorten ook mee het podium op. Op 9 november komt dit kleurrijke partybluescollectief De Helling bedelven onder een eindeloze dosis energie en aanstekelijke songs.

Support: Toine Scholten

Line-up

  • Toine Scholten
  • Andy Frasco & the U.N.

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina