Sue The Night

Glinsterende luisterpop laat je dansen en huilen tegelijk

Zoals haar artiestennaam al een beetje doet vermoeden, leeft Suus De Groot – beter bekend als Sue the Night- vooral ‘s nachts. Ver weg van de drukte van de stad, wanneer de wereld even stilstaat, schaaft zij aan haar prachtige liedjes: fonkelende slaapkamerpop op het randje van melancholie en geluk. Muziek die je laat dansen en huilen tegelijkertijd. Als een artistieke nachtvlinder fladdert ze van het ene genre naar het andere, van radiopop tot Radiohead, en van 80’s synthpop tot roots. Toch herken je haar muziek uit duizenden: melodieus, catchy en met de nacht als eeuwige rode draad.

En overdag? Dan wordt ze vooral genomineerd voor popprijzen. Zo bereikte ze in 2012 de finale van de Grote Prijs van Nederland. Daarna werd ze door 3FM tot Serious Talent gebombardeerd en niet veel later werden singles ‘The Whale’ en ‘The World Below’  benoemd tot Megahit. Ze stond op Best Kept, Paaspop en de Zwarte Cross, ze werd genomineerd voor een Edison, door 3voor12 voor Beste Album en… oké, je snapt het wel. Sue the Night kan wel wat.

Ondanks al dit succes verdween ze in 2018 plots van het toneel, om even fulltime mama te zijn. Toch bleek de lokroep van de nacht onweerstaanbaar. Vijf jaar later wordt er een nieuw kindje geboren: het prachtige album Susanne and the Sad Sunset Disco. Nu is Sue the Night terug, met nieuw materiaal en een sterrencast van een nieuwe band. Klaar om de Nederlandse luisteraars opnieuw te betoveren.

Support: There You Go

Ze ontmoetten elkaar op de middelbare school en bleken dezelfde droom te delen: het aanleggen van de mooiste tuin van de wereld. Een plek vol warmwaterbronnen van frisse zweefgeluiden waar Arctic Monkeys en Tame Impala’s in harmonie samenleven. Hun eerste geplante zaadjes groeiden uit tot alternatieve popliedjes die je herinneren aan de kracht van vriendschap en je diepgewortelde onbevangenheid.

Nog onder hun oude naam BRICKED OUT wonnen ze hiermee de Kei van Amersfoort en mochten ze hun single You Gotta Tell spelen in de livebox van 3FM.

Op dit moment verbouwen ze de achtertuin van producer Jurriaan JJ Sielcken (Jett Rebel, Lucas Hamming). Deze zal binnenkort de vorm aannemen van hun debuutalbum.

Line-up

  • There You Go
  • Sue The Night

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina