Kids With Buns

Vlaamse indieparel met popprijs en folkhit op zak

Het duurde even voordat Marie Van Uytvanck en Amber Piddington – beter bekend als Kids With Buns – hun wonderschone folksongs met de wereld durfden te delen. Maar zodra het duo de veilige sferen van hun slaapkamers eenmaal definitief inruilde voor podia, ging het allemaal razendsnel. In 2021 wonnen ze de prestigieuze popprijs De Nieuwe Lichting. Een prijs die eerder acts als Tamino, The Haunted Youth en Ramkot richting landelijke glorie lanceerde. En die kickstart kwam er zeker ook voor Kids With Buns. Single bad grades prijkte wekenlang als een heldere ster bovenaan de hitlijst van Studio Brussel, en de teller staat nu op meer dan twee miljoen wereldwijde streams. Niet slecht voor een tweede single.

Kortom: België viel als een blok voor Kids With Buns. En daar houdt het niet bij op. Nu zijn de pijlen gericht op de noorderburen.  Zo was de band afgelopen jaar al op Into The Great Wide Open te bewonderen, en wordt het offensief dit jaar pas echt geopend met een landelijke tour. Bewapend met persoonlijke songs en een karakteristiek androgyn stemgeluid zal het duo ook de Nederlandse harten genadeloos doen smelten.

Liefhebber van de verstilde indiefolk van Phoebe Bridgers of London Grammar? Zet je mooiste beanie dan maar op en laat je meenemen in het magische universum van Kids With Buns. Een universum vol melancholie, persoonlijke teksten en hartverwarmende melodieën.

Support: Philine

Line-up

  • Philine
  • Kids With Buns

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina