Cape Sleep

EP-releaseparty: indie-held Kim Janssen en band nemen je mee naar droomwereld

Na zes jaar oorverdovende stilte is Utrechts favoriete fluisterfolkie Kim Janssen terug met een gloednieuw project. Samen met folkgodfather Marien Dorleijn vond hij z’n sound opnieuw uit: warmbloedige indie-synthpop met teksten vol magisch realisme, die je meevoeren naar een mystieke sprookjeswereld.

Jarenlang ging Janssen door het leven als gevoelige-man-met-gitaar. Meer had hij niet nodig om hordes mensen weg te laten dromen bij zijn ontroerende indiefolk. Dat werkte meer dan prima. Met miljoenen streams op Spotify en shows op Noorderslag, Paradiso en De Helling (omg) had hij weinig te klagen. Toch knaagde er iets. Kim had namelijk één grote wens: in een band spelen. Een droom die nu eindelijk in vervulling gaat. Hij zei vaarwel tegen de oude succesformule

En bij een nieuwe band hoort ook een nieuw geluid. De fonkelende gitaar van Janssen moet tegenwoordig de shine delen met de stuwende baslijnen van Marien Dorleijn, doffe drums en warme 80’s-synthesizerdekens. Autobiografische teksten maakten plaats voor sprookjesachtige verhalen en de herfstige kampvuurfolk werd ingeruild voor een wijds indiepopgeluid. Het is iets directer, met meer ballen – maar de magie? Die is gebleven. Magie die je voor het eerst in levenden lijve kunt meemaken op 15 maart, tijdens hun EP-presentatie in De Helling.

Line-up

  • Cape Sleep

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Is een barkruk geen mogelijkheid voor je kun je voorafgaand aan het concert contact opnemen via info@dehelling.nl en zoeken we samen naar een oplossing!