The Indien

Gloedvolle altpop met een vleugje retro

In de muziek van The Indien komen heden en verleden samen. Als een soort Haagse Stevie Nicks laat frontvrouw Rianne Welther zich inspireren door sixties- en seventiespop. Een klein beetje retro dus, maar allesbehalve stoffig. De songs hebben stuk voor stuk een eigenzinnige, moderne twist. Op 27 november komt de band naar De Helling, met een kersverse debuutplaat op zak. Tien gloedvolle soulpopliedjes waarmee The Indien onze zaal komt verwarmen.

Toen Welther en haar bandmaten afgestudeerden van het conservatorium, hingen de covers en klassiekers ze even helemaal de keel uit. Ze hadden een uitlaatklep nodig, en die vonden ze in The Indien. En dat ging lekker. Vanaf 2015 rijgen ze de clubshows in binnen- en buitenland aan elkaar. De AFAS Live, Ahoy en binnenkort ook Concert at SEA: ze mochten het allemaal afvinken. Toch kwam een debuutalbum – mede door een shady platendeal met een Brits hiphoplabel – er nooit van. Negen jaar hebben we gewacht, maar nu is ‘ie er dan eindelijk: het self-titled debuut van The Indien! Op 27 november hoor je dat album – en nog veel meer – live in De Helling, gespeeld door een band die intussen alles met elkaar meegemaakt heeft.

Line-up

  • The Indien

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina