Joywave

Feelgood dancepop met een sarcastisch randje

Joywave is niet je zoveelste indiebandje. Evenveel geïnspireerd door gitaarbands als zware hiphop, en met een overduidelijke dosis ironie laten ze je dansen op het dunne koord tussen zelfreflectie en optimisme.

Al een paar jaar waren ze bezig, het Amerikaanse trio Joywave. In hun thuisstudio in Rochester knutselden ze niksvermoedend aan hun diy indietunes, toen hun single Tongues opeens de Billboard Charts binnenknalde. Sindsdien ging het snel voor Joywave, dat in Amerika nog vele malen groter is dan in Europa. De band vond zichzelf terug op de affiches van Lollapalooza, Coachella en Reading/Leeds en tourde samen met de indiemastodonten van Two Door Cinema langs de Amerikaanse clubs. Allemaal stijf uitverkocht.

Na doorbraakalbum How Do You Feel Now? Dropte Joywave nog zes albums vol zonnige dansbaarheid. Toch heeft het trio meer te bieden dan alleen maar oorwurmen van festivalhits. Voor de oplettende nihilist is er tussen de catchy refreinen en stuwende beats genoeg sarcasme, existentialisme en maatschappijkritiek te ontdekken. In zijn teksten zoekt frontman Daniel Armbruster wanhopig naar verbinding en zingeving in een wegwerpcultuur vol afleidingen en oppervlakkigheid.

Met alweer een nieuw album in het vooruitzicht, steekt Joywave de Atlantische Oceaan over voor een Europese headlinetour. Op 14 november komen ze naar De Helling met hun arenaproof show vol hyperaanstekelijke indiebangers, dansvloer-euforie en scherpe maatschappijkritiek. Dus, hop! De vloer op met je weltschmerz!

Ticketverkoop begint 17 mei om 11:00 uur. 

Line-up

  • Joywave

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina