Elmer

Een absolute viering van de weirdheid

‘Ik neuk je vader zonder condoom’ – door deze gevleugelde woorden maakte de wereld voor het eerst kennis met Elmer. Met deze onweerstaanbare clubhit zette ze (of hij, maakt niet uit) de Nederlandse hiphopscene op z’n kop. Maar Elmer kan veel meer dan alleen vunzige clubbangers maken. De Amsterdamse rapper, producer en queer-icoon combineert rap, theater, maatschappijkritiek en zelfspot op een manier die je nog nooit gezien hebt. Haar tunes zitten vol persoonlijke verhalen en felle maatschappijkritiek. Elmer laat je twijfelen over je morele kompas en schreeuwen over strap-ons in praktisch één zin. En dat terwijl ze in Zorro-kostuum over het podium raast, of in onderbroek. 

Klinkt dat een beetje weird? Goed zo! Dat is precies de bedoeling. Op haar nieuwe EP ‘ELMERS’ viert Elmer de raarheid en meerdimensionaliteit van de mens. Wij mensen zijn namelijk niet zo makkelijk in een hokje te stoppen, en Elmer al helemaal niet. De meerdimensionaliteit hoor je niet alleen terug in haar scherpe teksten, ook de muziek slingert je van links naar rechts. De beats – vers geserveerd door Elmers hond Skipper achter de wheels of steel – zitten vol switches en schieten van trap naar electrofunk en van italodisco naar pop.  

Wacht even.. ‘Skipper de dj-hond’? Jawel, je leest het goed: een besnorde rapper in onderbroek die rondstuitert op de beats van haar viervoeter. Het kan allemaal in Elmers wereld, die zo kleurrijk en geflipt is als een stripboek. En van die wereld mogen wij even deel uitmaken.  

Line-up

  • Elmer

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina