The Haunted Youth

Belgische indiesensatie komt met intieme try-out

Shoegazey popanthems voor een verloren generatie, ontstaan op een zolderkamer, bestemd voor de festivalweiden. Dat is The Haunted Youth voor je. Iedereen die ze dit jaar op Best Kept Secret zag, kan dat beamen. Met een magische show onderstreepten antiheld Joachim Liebens en zijn melancholische vrienden nog maar eens hun status als coolste band van België.

In krap vier jaar tijd veroverde de band de harten van alle critici, muziekliefhebbers en emokids in de Lage Landen. Van het winnen van Studio Brussels Nieuwe Lichting tot ESNS en Pinkpop platspelen: alles wat The Haunted Youth aanraakt verandert in goud. Tegenwoordig dan, want dat was lang niet altijd zo. Liebens doet namelijk geen moeite om zijn persoonlijke malaise te verbergen in zijn songs, die veelzeggende titels dragen als Broken, Shadows en natuurlijk I Feel Like Shit And I Wanna Die. Nee, het is niet alleen maar feest bij The Haunted Youth, maar de gloedvolle synth-dekens en knisperende gitaren geven hoop aan zelfs de meest notoire zwartkijker.

Het succesverhaal van The Haunted Youth krijgt een vervolg. Een nieuwe veroveringstocht staat alweer op de planning, maar niet voordat de band een try-out heeft gedraaid in onze zaal. Een unieke kans om deze band in zo’n intieme setting te zien. Dus waar wacht je nog op? Dansen, freak.

Ticketverkoop begint op donderdag 13 juni om 12:00 uur. 

Line-up

  • The Haunted Youth

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina