The Coronas

Euforische stadionrock uit Dublin

In Ierland zijn The Coronas al jarenlang vaste prik op de grootste festivals en domineren ze de charts, in de rest van de wereld staan ze vooral bekend als the band with the world’s unluckiest name. Hun bandnaam ging namelijk nogal viraal. Nu we eindelijk van die rottige pandemie af zijn, kunnen ook de poprockers uit Dublin weer de wereld over. En dan nu vanwege de goede reden: hun muziek. Het trio maakt namelijk heerlijke euforische stadionrock in de traditie van andere Ierse grootheden als The Script en U2, met refreinen zo aanstekelijk dat je wel snapt waarom dat virus zo genoemd is.

Twintig jaar geleden – lang voordat die vleermuis uit Wuhan überhaupt geboren was – besloten drie vrienden uit Dublin een band te beginnen en deze The Coronas te noemen. In deze twintig jaar groeide de band uit van indiedarling tot volwassen poprock-act met talloze multi-platina platen aan de muur. Met hun album True Love Waits eindigde het trio zelfs bovenaan de Ierse album charts van 2020, en lieten ze acts als Fontaines D.C en Taylor Swift stof happen. Reden genoeg dus voor een uitverkochte tour door Engeland, Europa, Noord-Amerika en Australië zou je denken. Maar daar dacht een bepaalde vleermuis net even anders over.

Waar alle artiesten hun tours moesten opschorten, kregen The Coronas er nog een extra probleem bij: de bandnaam. Je naam delen met de pandemie die de hele wereld platlegt is marketingtechnisch natuurlijk niet echt slim. Met het megasucces van True Love Waits en de lovende ontvangst van opvolger Time Stopped bewijzen de Ieren dat er meer nodig is dan een griepje om ze klein te krijgen.

Twee jaar later dan gepland begon de band dan eindelijk aan haar uitgestelde zegetocht. Een tour die eindigde in het eigen Dublin, waar het 3Olympia Theatre vijf dagen op rij tot de nok toe volstroomde. Voordat de mannen goed en wel thuis waren, ging hun volgende tour alweer van start. En dit keer staat ook Utrecht op het programma! Op 11 oktober komen The Coronas naar De Helling voor een spetterende liveshow vol knaldrang en meezingrefreinen.

Support: Róisin O

Line-up

  • Róisin O
  • The Coronas

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina