Coach Party

Venijnige grunge-pop vol fuzz, urgentie en power

KINK en De Helling presenteren: Coach Party, een indieband afkomstig van een piepklein eilandje, met een gigantische sound. Een venijnig geluid vol shoegaze-stofzuigergitaren, agressieve vocals en poppy hooks die net zoveel aan Sonic Youth als Paramore doet denken. Hun songs zijn doordrenkt van alledaags verdriet, maar worden gespeeld met een aanstekelijke energie.

Als je denkt aan een bruisende muziekscene, denk je waarschijnlijk niet meteen aan The Isle of Wight. Waarschijnlijk denk je sowieso niet zo heel vaak aan The Isle of Wight. Toch bracht het slaperige Zuid-Engelse eilandje niet de minste namen voort: Level 42, The Shadows en – recenter – Wet Leg vinden hier allemaal hun roots. Een soort rock-Volendam dus, met als nieuwste paradepaardje het veelbelovende indiekwartet Coach Party. Met haar energieke, catchy grunge-pop veroverde de band al snel de lokale scene, en niet veel later volgde ook het vasteland.

Ondanks al het succes bleven de vier bandleden koppig op het eiland wonen, onder het motto: ‘Als de industrie ons zo graag wilt, komen ze toch lekker hierheen??’ En dat was precies wat er gebeurde. Het Londense label Chess Club, bekend van onder andere Jungle en Wolf Alice, waagde de oversteek en klopte aan bij Coach Party. De band tekende en ruilde de lokale kroegen in voor internationale podia. Intussen zijn we meer dan 120 shows en 3 EP’s verder, en geldt Coach Party als een van de spannendste indie-acts van Engeland. The Isle of Wight kan weer een mooi rocksucces aan het lijstje toevoegen.

Ook overzees duurt het succes voort. KINK bombardeerde de band tot Future Icon, en als voorprogramma van Wet Leg maakte Coach Party de Nederlandse podia al eens onveilig. Dit smaakte naar meer, want nu is het kwartet terug met een volwassen headlineshow. Coach Party is klaar voor het grote werk, en dat komen ze bewijzen met een show vol fuzz, urgentie en power.

Support: Color Bones

Color Bones is een indierock trio met Mo Assem op gitaar en vocals, Sjaak van Dam op drums, en Martijn Engels op bas. De band wordt beïnvloed door Radiohead, Balthazar, Spoon en dEUS, maar vindt ook inspiratie in skate-cultuur, improvisatie met hangdrums en synthesizers, visuele media, animatiefilms en filosofie. Het creatieve proces voltrekt zich in een oude bunker in Utrecht en gaat altijd gepaard met mokken koffie, zwart als de mensheid zelf.

Line-up

  • Color Bones
  • Coach Party

In samenwerking met

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina