Ramkot

Dansbare, riff-heavy ramrock uit België

Bij het Gentse trio RAMKOT houden ze niet van hokjes. Daarom bedachten de mannen zelf maar vast een naam voor hun glasharde, energieke stampmuziek: ramrock. Dan is dat tenminste duidelijk. En geramd wordt er zeker. Met de kracht van drie bands kiept de band een bak onvervalst stonergeweld over je heen. Schurende zang, fuzzy gitaarrifs en doffe donderdrums zijn de ingrediënten voor een dansbaar en vlijmscherp geheel. Een beproefd recept waarmee RAMKOT op 2 november De Helling op haar grondvesten gaat laten trillen.

RAMKOT is hot. Als een bulldozer dendert de band door het Nederlandse en Belgische popcircuit heen, recht op het succes af. In 2021 werd Studio Brussels prestigieuze talentenjacht De Nieuwe Lichting gewonnen, en een jaar later liet het trio de festivalweides van Pinkpop en RockHerk kolken. Met een uitverkochte show in Paradiso en een plekje op de line up van Down The Rabbit Hole in het vooruitzicht ziet 2023 er ook niet bepaald slecht uit. En dan is er ook nog die langverwachte debuutplaat die deze maand uitkwam. Een plaat vol hoekige garagerocksongs die de verwachtingen meer dan waarmaakt, en waarmee RAMKOT haar status bevestigt als één van de meest veelbelovende bands van België.

RAMKOT balanceert op dat perfecte plekje tussen garagebandje en mainstream rockmonster. De jonge Belgen combineren koortsige riffs a la Queens of the Stone Age met het rockgogme van Triggerfinger. Tel daar een flinke portie live-energie bij op, en je bent verzekerd van een heerlijk avondje keihard rammen.

Support: ISE

ISE zette haar eerste stappen als singer-songwriter in 2022, net 16 jaar oud. Gewapend met een gitaar en een onverzadigbaar verlangen om zichzelf uit te drukken in teksten en melodieën, creëert ze nummers die zinderen van emoties. Opvallend is haar onmiskenbare en unieke stem, die vol kracht en diepte een authentiek patina legt over haar songs. Tijdens haar live shows voel je de connectie met haar publiek vanaf de eerste noot.

ISE staat nog maar aan het begin van haar muzikale reis. Drive en rauw talent vormen alvast een stevige basis voor een veelbelovende toekomst in de muziekwereld. Met haar songwriting skills en haar unieke stem is ISE een artiest om in het oog te houden!

Line-up

  • ISE
  • Ramkot

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina