Ramkot

Dansbare, riff-heavy ramrock uit België

Bij het Gentse trio RAMKOT houden ze niet van hokjes. Daarom bedachten de mannen zelf maar vast een naam voor hun glasharde, energieke stampmuziek: ramrock. Dan is dat tenminste duidelijk. En geramd wordt er zeker. Met de kracht van drie bands kiept de band een bak onvervalst stonergeweld over je heen. Schurende zang, fuzzy gitaarrifs en doffe donderdrums zijn de ingrediënten voor een dansbaar en vlijmscherp geheel. Een beproefd recept waarmee RAMKOT op 2 november De Helling op haar grondvesten gaat laten trillen.

RAMKOT is hot. Als een bulldozer dendert de band door het Nederlandse en Belgische popcircuit heen, recht op het succes af. In 2021 werd Studio Brussels prestigieuze talentenjacht De Nieuwe Lichting gewonnen, en een jaar later liet het trio de festivalweides van Pinkpop en RockHerk kolken. Met een uitverkochte show in Paradiso en een plekje op de line up van Down The Rabbit Hole in het vooruitzicht ziet 2023 er ook niet bepaald slecht uit. En dan is er ook nog die langverwachte debuutplaat die deze maand uitkwam. Een plaat vol hoekige garagerocksongs die de verwachtingen meer dan waarmaakt, en waarmee RAMKOT haar status bevestigt als één van de meest veelbelovende bands van België.

RAMKOT balanceert op dat perfecte plekje tussen garagebandje en mainstream rockmonster. De jonge Belgen combineren koortsige riffs a la Queens of the Stone Age met het rockgogme van Triggerfinger. Tel daar een flinke portie live-energie bij op, en je bent verzekerd van een heerlijk avondje keihard rammen.

Line-up

  • Ramkot

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee.

Ben je verholpen en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Is een barkruk geen mogelijkheid voor je kun je voorafgaand aan het concert contact opnemen via info@dehelling.nl en zoeken we samen naar een oplossing!