Aestrid

Utrechtse postrock-veteranen presenteren nieuw album

dB’s x De Helling presenteren:

De Utrechtse postrock-coryfeeën van Aestrid komen hun nieuwe album presenteren in De Helling! En dat is goed nieuws, want een liveshow van Aestrid is altijd een belevenis. De band stopt ziel en zaligheid in hun optredens, en zanger Bo Menning zingschreeuwt iedere zin alsof het zijn laatste is. De shoegazey indierocksongs met een perfect vleugje emo kruipen stuk voor stuk onder je huid, én in je hoofd.

Vijf jaar duurde het voordat de band weer van zich liet horen, maar nu is er dan eindelijk die nieuwe single Mirror Maze I & II. En dat is niet zomaar een single, maar een acht minuten durend tweeluik waarin alles naar voren komt wat Aestrid zo goed maakt: melancholische, volgemetselde soundscapes, gitaren die klinken alsof ze ieder moment kunnen opstijgen en – natuurlijk – de hartverscheurende Thom Yorke-zang van gekwelde kunstenaar Bo Menning. Het duurde even, maar dan heb je ook wat. En dit is pas het begin, want het zevende album is op komst.

In de bijna twintig jaar dat Aestrid nu bestaat, bouwden de Utrechters een ijzersterke livereputatie op. Dit leid de tot shows in de UK en een tour door Canada. Gelukkig komen ze hun album gewoon presenteren in good old Utrecht, dan kun jij er gewoon bij zijn! En geloof ons, dat wil je. Want deze band blijft je nog lang bij.

Supports: Coaster en Immen.

Line-up

  • Coaster
  • Immen
  • Aestrid

In samenwerking met

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina