Thundermother

Zweeds all-female rockmonster maakt hardrock in z’n puurste vorm

Rock ‘n Roll world domination! Dat is het enige doel van de Zweedse hardrockformatie Thundermother. En om dat te bereiken haalt deze all-female-band alle gouden hardrocktrucs van zolder. Met venijnige vocalen, leren jasjes en natuurlijk een enorme bak gitaargeweld blaast Thundermother het genre eigenhandig nieuw leven in. Maak je klaar voor oorverdovende hardrock zoals het ooit bedoeld was.

Geïnspireerd door iconen als AC/DC, Metallica en Motörhead richtte Filippa Nässil in 2009 Thundermother op. De band sloeg meteen in als de bliksem en groeide uit tot een van de vaandeldragers van de moderne hardrock. Rock ‘n Roll world domination leek een kwestie van tijd. Totdat vier bandleden met het noorderlicht vertrokken, en Filippa er opeens alleen voor stond. Maar ze gaf niet op. Omringd door een volledig nieuwe band begon ze te schrijven aan Heat Wave, het album dat voor Thundermother de definitieve doorbraak betekende.

Thundermother bewees haar reputatie als ‘hardest working band in the rock scene’ en is nu terug. Harder dan ooit. Zó hard dat het legendarische Scorpions vorig jaar aanklopte. Of Thundermother niet mee op tour wilde als special guest. Een ‘droomtour’ volgens Filippa en co. Ook op eigen (orkaan-)kracht speelt het vijftal de Europese podia lachend plat. Ter promotie van hun nieuwste album ‘Black & Gold’ komt Thundermother naar De Helling. Maak je haren dus maar vast los, want dit wordt een avond lang headbangen op hardrock in z’n puurste vorm.

Support: Lansdowne

Lansdowne is een hard rock band uit Boston, Massachusetts. De band, opgericht in 2006, heeft voorheen het podium gedeeld met rockzwaargewichten Puddle of Mud, Blackstone Cherry, Pop Evil, Theory of a Deadman, Creed, en meer. Na een korte pauze in 2015 verscheen Lansdowne in 2017 opnieuw met een reeks keiharde singles, waaronder fanfavorieten “Savage” en “Falling Down”. Dit leidde ertoe dat de band een wereldwijd platencontract sloot bij AFM Records, na de aandacht van labelhoofd Nils Wasko getrokken te hebben. Samen met AFM bracht de band hun twee singles “Medicine” en “Halo” uit, die de rockscene hebben veroverd. Lansdowne is terug en sterker dan ooit, met de belofte van meer muziek en tours aan de horizon.

Line-up

  • Lansdowne
  • Thundermother

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!