The American Nirvana Tribute

Internationale tributeband brengt de Nirvana-spirit tot leven

Eigenlijk bestaan er twee soorten muziek: die van vóór en na Nirvana. Geen enkele band drukte zo’n permanente stempel op de rockgeschiedenis als dit drietal uit Seattle. Hun debuutalbum Bleach sloeg in als een komeet en ramde de gitaarmuziek uit z’n koers. Een indie-oerknal die alle gladde hairmetalbands uit de jaren ‘80 in één klap uitroeide en een nieuw tijdperk inluidde: dat van de grunge. Sleazy, luid en lomp – met als ultieme soundtrack natuurlijk het latere Smells Like Teen Spirit. De meest radio-onvriendelijke superhit ooit, met een iconisch refrein dat zelfs je dove oma kan meezingen. 

In 1991 speelde Nirvana Paradiso plat met een legendarisch concert. Zat jij toen nog In Utero? Niet getreurd! Op 18 juli krijg je nog één kans om de Nirvana-ervaring mee te maken, In Utereg! Dan komt The American Nirvana Tribute langs om De Helling op z’n nineties aan gruzelementen te spelen. ‘s Werelds enige internationaal toerende Nirvana-tribute brengt de spirit van de grungehelden weer tot leven. Onder leiding van zanger/gitarist Joseph Maher – aka Burt Cocain – brengt de band een ode aan Bleach: het album dat rockmuziek voor altijd veranderde. Laat je haar dus maar vast groeien en haal je ticket naar de gruizige jaren negentig, toen alternatieve rockbands nog regeerden over de hitlijsten.  

Line-up

  • The American Nirvana Tribute

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina