Stropstrikkers

Utrechtse hiphoplegends hebben nog steeds honger

Het is Kermis in De Helling, want we krijgen bezoek van de godfathers van de Utrechtse rapgame: Stropstrikkers. SKAV, J.A.E. en KlaasVaak zijn terug op de landelijke poppodia, en dat zullen we weten ook. Met een show vol underground classics, rauwe boombap en meedogenloze teksten kom het drietal bewijzen dat ze nog steeds Utrechts meest iconische rapformatie zijn.

Nog steeds, want de Strikkers hebben intussen een veteranenstatus verdiend. Al bijna twee decennia lang zetten ze de rapgame op scherp. Hun eerste wapenfeit, Kermis In De Hel – met modern classics Bedek Je Nek en Skafa’s Blues – dateert alweer uit 2006. Een debuutalbum als een komeetinslag, met een impact die niet alleen het Utrechtse, maar het nationale hiphoplandschap deed beven. Het recept: harde, minimalistische oldskoolbeats en vlijmscherpe teksten. Recht van de straat, soms maaschappijkritisch, soms spottend, maar altijd in your face.

Na een tijdje te hebben gefocust op hun solocarrières, zijn de Strikkers sinds een tijdje weer helemaal terug. Nog steeds rauw als neuk en klaar om de rapgame voor de tweede keer te onderwerpen.

Line-up

  • Stropstrikkers

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina