Freedom City

Dancebattles en Hiphopshows met lokaal en internationaal talent

Freedom City vindt voor de zevende keer op rij plaats in het weekend van 20-22 september. Het grootste hiphop festival van Utrecht, met evenementen in TivoliVredenburg, De Helling, Theater Kikker en een clubnight in Ekko, brengt je dit jaar wederom de beste dansbattles, DJ sets en live performances. Freedom City viert de hiphopcultuur, waarbij de energie van de straat en het podium samenkomen. Tijdens Freedom City 7 vullen we de stad met getalenteerde dansers en rappers van over de hele wereld, die hun skills en passie met jou willen delen. We vieren de vrijheid van zelfexpressie en bieden ruimte aan iedereen om te kunnen zijn wie je bent.

Met een programma breder dan ooit wordt dit jaar dans en muziek ingezet om hokjes te laten verdwijnen en mensen te verbinden. Met spectaculaire dans battles, theater en live optredens kun je tijdens het Freedom City Festival volop genieten. Groots internationaal talent deelt het podium met lokale artiesten en gaan samen los op energieke beats! Getalenteerde DJ’s draaien de meest dansbare genres zoals hiphop, funk, house, disco en nog veel meer. Verwacht een weekend waarin muziek, dans, community, vrijheid, liefde en passie centraal staan.

Hip Hop State of Mind
Freedom City en de Helling presenteren: Hip Hop State of Mind. Duik in de underground hiphop scene met dansbattles en rap cyphers. Deelnemers maken kans om met hun skills naar het buitenland te reizen! Met live performances van de hottest barz-only MC’s!

Op 21 september brengen we de Hip Hop State of Mind naar De Helling. Verwacht een dag waar dans en live muziek samenkomen in een explosieve mix van talent, competitie en grenzeloze creativiteit. In de middag vinden de voorrondes en de eerste Hip Hop en Krump battles plaats, waar dansers hun skills laten zien en strijden om een plek in de finale. Zij maken kans op een geheel verzorgde reis naar The Beastcamp in Los Angeles (USA) of Hip Hop Weekend in Malmö (Zweden).

Voel jij je thuis in de underground hiphop scene? Of je nu een ervaren danser bent of gewoon wil genieten van de spectaculaire optredens, dit evenement is er voor iedereen die de hiphopcultuur ademt!

Complete line up en timetable coming soon!

Line-up

  • TBA

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina