Skinny Lister

Shanty punk vol heimwee en dronken melancholie

Op 9 februari verandert De Helling voor even in een rumoerige Britse pub. Of in de kombuis van een piratenschip, daar zijn we nog niet helemaal over uit. Want van de folkrock van Skinny Lister krijg je precies evenveel zin om het fregatzeil te hijsen als om een pint Guinness in één keer te kantelen. Hun punkshanties zijn weemoedig en vrolijk tegelijk, en geven je een warm gevoel van binnen – en dat is niet alleen de whisky. Ze laten je stampen, klappen, huilen en vol nostalgie verlangen naar je hometown, ook al ben je over een uur gewoon weer thuis. Op het deinende ritme van hun anthems vertelt de band je verhalen over hun avonturen en verre reizen.

De Londenaren zijn namelijk al lang geen landrotten meer. Samen met Frank Turner, de Dropkick Murphys en natuurlijk folkpunk-godfathers Flogging Molly trotseerde het vijftal de Europese en Amerikaanse wateren. Tussen de vele festivalshows, volgepakte kroegen en poppodia door bracht Skinny Lister ook nog zes albums uit. Het laatste wapenfeit van de band heet Company Of The Bar. Deze single heeft alles wat Skinny Lister goed maakt. Het lied zit barstensvol dronken melancholie en heeft natuurlijk zo’n refrein dat je na een halve keer luisteren al uit volle borst kan meebrullen.

Dus, om zangeres Lorna Thomas te citeren: ‘Forget all your troubles, there’s drinking to do’. En zo is het maar net, Lorna. Haal je kaartje vanaf 15-09 om 10:00 en stort je in het feestgedruis van Skinny Lister!

Support: Tim Vantol

Line-up

  • Tim Vantol
  • Skinny Lister

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina