Shannon And The Clams

Sixties-garagerock met een flinke scheut absurdisme

Er zijn natuurlijk hordes bands die zich laten inspireren door de jaren ‘60 en ‘70, maar zoals Shannon & The Clams klinkt er geen één. Maak je dus geen zorgen: dit viertal uit Californië heeft precies nul overeenkomsten met de saaie garage-bluesband van je oom. Deze band bekijkt het verleden door een David Lynch-achtige lens: sixtiesrock met een flinke scheut absurdisme en psychedelica. De art school-aanpak dus. Maar wie verder kijkt dan de eerste glitterlaag, vindt ijzersterke songs die net zo ontregelend als ontroerend zijn.

Vijftien jaar en zeven albums staan er al op de teller voor Shannon en haar mannen. Het zijn dus allesbehalve new kids on the block. Toch lijkt er een soort hernieuwde buzz te ontstaan rondom de band. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met hun gloednieuwe zevende plaat The Moon Is In The Wrong Place. Dit emotioneel geladen album – opnieuw geproduceerd door Black Keys-frontman en garagerock-koning Dan Auerbach – zit namelijk weer vol ruwe diamanten.

Na een indrukwekkende show op het superhippe fijnproeversfestival SXSW komt Shannon & The Clams naar Europa voor een headlinetour. In het verleden speelde de band al dB’s en Le Guess Who plat, en nu is het tijd om De Helling mee te nemen in hun vreemde technicolor-wereld vol vintageromantiek en west coast garagerock.

Line-up

  • Shannon and the Clams

In samenwerking met

Handig om
te weten

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina