RUBEN BLOCK solo x 20 Jaar De Helling

Vlaams rockicoon stapt met soloproject uit zijn comfortzone

Ruben Block heeft natuurlijk helemaal geen introductie nodig. Als frontman van de Vlaamse sloopmachine Triggerfinger wordt de zilvergrijze rockwolf gevreesd tot ver buiten zijn landsgrenzen. Na jarenlang met Triggerfinger de grootste podia en festivalweiden in ons land aan gort te hebben gespeeld, is het tijd voor iets nieuws. In september was daar dan eindelijk die langverwachte soloplaat: Looking To Glide. Als solo-act met nieuwe band hult Block zijn persona in een nieuw designerjasje. Er wordt nog steeds gebeukt, maar de rockster is niet bang om zich dit keer ook van zijn gevoelige kant te laten zien.

Terwijl Triggerfinger even van een welverdiende vakantie genoot, kon Block niet blijven stilzitten en besloot zichzelf als songwriter uit te dagen met een soloproject. Hiervoor werd de hulp ingeschakeld van de Amerikaan Mitchell Foom, een zwaargewicht van een producer met een cv waar je bang van wordt (Paul McCartney, Elvis Costello, Los Lobos). Aangemoedigd door Foom verkende Block zijn artistieke grenzen. Het resultaat is een album dat in geen enkel opzicht klinkt als de zoveelste Triggerfinger-plaat. We horen een meer ingetogen, zwaarmoedigere Ruben Block dan we gewend zijn. Ook is er volop ruimte voor experiment. Vier jaar lang kon Block naar hartenlust knutselen met sounds, effecten en samples. Hij probeerde de muziek te vangen die schuilgaat in het alledaagse leven. Zo bevat het album gastbijdragen van gekko’s en eenden, en sleepte Block zelfs zijn grasmaaier voor de microfoon.

Voor de liefhebbers van het zwaardere geschut: niet gevreesd. Ruben Block mag zichzelf dan opnieuw uitgevonden hebben, zijn oude rockfratsen is hij absoluut niet verleerd. Ook met zijn nieuwe werk zal hij De Helling als vanouds laten kolken, en wie weet laat hij zich zelfs wel verleiden om tussendoor een paar gouwe ouwe Triggerfinger-songs te spelen.

Deze show is onderdeel van onze speciale jubileumprogrammering. De Helling bestaat namelijk 20 jaar! Al twee decennia zijn we een thuis voor iedereen die van eigenzinnige muziek houdt. Prima excuus dus om eens flink uit te pakken. Dat doen we met een compleet jubileumprogramma vol speciale liveshows en clubnachten. Benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren? Check het hier en vier het feest met ons mee!

De kaartverkoop gaat op 23-03 van start om 11:00.

Dit concert is deels staand en deels zittend onder vrije plaats keuze.

Line-up

  • Ruben Block

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina