Rolando Bruno – Kromme Haring

One-man-cumbia-trash-legend uit Buenos Aires

Hey! Ho! Cumbiaaaa! De Helling en De Kromme Haring presenteren: Rolando Bruno – het geschenk van Buenos Aires aan de wereld. Deze cultheld mengt slepende Zuid-Amerikaanse cumbiaritmes met stevige garagerock, psychedelica en vleugjes traditionele muziek uit alle windstreken. Cumbia-trash, doopte hij deze unieke sound. Een geluid waarmee hij podia over de hele wereld in vuur en vlam zet.

Bruno voorziet de traditionele Cumbia van een rafelig rockrandje. Zijn smerige gitaarspel perfectioneerde hij door jarenlang te raggen in een garagepunkband. Totdat hij op een dag zijn band vaarwel zei, en besloot om verder te gaan met zijn trouwste vriend: zijn computer. Met zijn zogenoemde midi-orchestra en zijn gitaar reist Rolando langs poppodia en festivals over de hele wereld – waaronder Lowlands, waar hij in 2019 een onvergetelijke show neerzette. Volgens de legende staan die mensen daar nog steeds te dansen.

Een ex-punk lo-fi cumbia onemanband? Ja, je leest het goed. In de wereld van Rolando Bruno zijn er geen regels. Het enige wat telt, is fiesta. Samen met zijn midi-orkest laat deze legend De Kromme Haring spartelen op het onweerstaanbare ritme van Cumbia.

Line-up

  • Rolando Bruno

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!