Rolando Bruno – Brewpub De Kromme Haring

One-man-cumbia-trash-legend uit Buenos Aires

Hey! Ho! Cumbiaaaa! De Helling en Brewpub De Kromme Haring presenteren: Rolando Bruno – het geschenk van Buenos Aires aan de wereld. Deze cultheld mengt slepende Zuid-Amerikaanse cumbiaritmes met stevige garagerock, psychedelica en vleugjes traditionele muziek uit alle windstreken. Cumbia-trash, doopte hij deze unieke sound. Een geluid waarmee hij podia over de hele wereld in vuur en vlam zet.

Bruno voorziet de traditionele Cumbia van een rafelig rockrandje. Zijn smerige gitaarspel perfectioneerde hij door jarenlang te raggen in een garagepunkband. Totdat hij op een dag zijn band vaarwel zei, en besloot om verder te gaan met zijn trouwste vriend: zijn computer. Met zijn zogenoemde midi-orchestra en zijn gitaar reist Rolando langs poppodia en festivals over de hele wereld – waaronder Lowlands, waar hij in 2019 een onvergetelijke show neerzette. Volgens de legende staan die mensen daar nog steeds te dansen.

Een ex-punk lo-fi cumbia onemanband? Ja, je leest het goed. In de wereld van Rolando Bruno zijn er geen regels. Het enige wat telt, is fiesta. Samen met zijn midi-orkest laat deze legend Brewpub De Kromme Haring spartelen op het onweerstaanbare ritme van Cumbia.

Support: Chica Chica

Chica Chica is een spannende formatie opgericht door bassiste Judith Renkema. Gedreven door haar verlangen om te reizen te midden van de pandemie schreef ze melodieën waarmee ze haar eigen wereld kon creëren en zo toch het gevoel kreeg onderweg te te zijn. Psychedelische cumbia platen, exotische film scores en disco grooves vormen de basis voor deze muzikale cocktail. Bij een live show worden onstuimige wah-wah en surf gitaren schaakmat gezet door de altijd funky baslijnen en soepele ritmes als backdrop. Met deze sound wekt dit viertal de nieuwsgierigheid van de toeschouwer en wordt die ook ingelost. Zo staat het publiek aan het begin van de show nog voorzichtig met de heupen tewiegen en is aan het einde van de set een dansende menigte. Na het uitbrengen van een paar succesvolle singles waren ze deze zomer een graag geziene gast op festivals.

Eind oktober zal hun lang verwachte debuut plaat uitkomen en spelen ze release shows in de Cinetol(Amsterdam) en de Paradox (Tilburg).

Line-up

  • Rolando Bruno
  • Support: Chica Chica

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!