Resonant III

A celebration of UK rave: garage, jungle, UK hardcore en meer

Resonant bestaat 1 jaar! En dat vieren ze op 8 september met een old-fashioned UK-rave.

Vieze breakbeats en big bad basslines, vers geplukt uit een zweterige, Britse kelder. Resonant importeert de geluiden van de Engelse underground naar De Helling voor een old fashioned UK-rave. Een absurde line-up van internationale allure laat je de hele nacht stuiteren op de dikste garage, jungle en UK hardcore. Dompel je onder in de wavey sferen en rollende grooves van Resonant.

SAIDAH
Zorg dat je op tijd bent, want we openen met een van de meest veelbelovende namen uit de scene. Op Down The Rabbit Hole maakte het grote publiek al kennis met haar signature combinatie van UKG-classics en undergrounddiamanten. Met haar vernieuwende stijl brengt ze garage naar een nieuw publiek. Schrik dus niet als je opeens R&B-vocals door de breaks heen hoort.

Breaka
Radioshows, festivals, clubs… waar je Breaka ook ziet draaien, je bent verzekerd van een energieke, grensverleggende set. Deze London born and bred producer begon ooit als drummer, en dat hoor je nog steeds terug in zijn unieke ritmes. Van UK funky tot jazz en van trance tot amapiano: Breaka laat zich overal door inspireren en creëert zo een extatische set die nergens mee te vergelijken is. 

Amy Dabbs
Deze Berlijn-based dj begon met het draaien en produceren van house, maar gaandeweg nam haar liefde voor drum & bass, jungle en garage het roer over. Haar sets neigen steeds meer naar UK bass, maar de house-invloeden zijn nooit helemaal verdwenen. Deze karakteristieke stijl laat dansvloeren over de hele wereld exploderen.

Smokey Bubblin’ B
Een naam die de afgelopen tijd overal opduikt in de UK bass scene. Ken je deze dj/producer niet van zijn onvermijdelijke edit van Bell Biv DeVoes Poison, dan is het waarschijnlijk wel van zijn remixes voor Audio Bullys, Black Legend en DJ Zinc. In zijn sound zoekt Smokey de grenzen op van house, garage & bass en rijgt hij edits vol herkenningspunten aan elkaar in sets die nooit onder versnelling 5 dalen. Bounce to the beat met Smokey Bubblin’ B!

Propa
Als de helft van het London-based UK rave/hardcore-duo Origin8a & Propa bestormt deze jonge, gemaskerde dj de underground. Tijdens Resonant laat hij De Helling puur op eigen kracht overkoken. Zonder zijn wederhelft dus, maar met dezelfde energie. Met zijn explosieve beats laat hij je een uur lang alle kanten van de zaal zien.

 

Line-up

  • SAIDAH
  • Breaka
  • Amy Dabbs
  • Smokey Bubblin' B
  • Propa
  • 🇬🇧

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina