QFFU Opening Night: Born in Flames

Opening Queer Film Festival 2023

De film Born in Flames en Queer in Wonderland openen de vijfde editie van het Queer Film Festival Utrecht in De Helling. Laat je meevoeren op een dystopische feministische protestavond vol met science fiction, activisme en lekkere dance beats door de dj’s van Queer in Wonderland.

Max de Valck, programmeur van QFFU: ‘Born in Flames is echt een parel die je zelden op het witte doek gaat zien. Het heeft mijn leven verrijkt. De film, gemaakt in 1983 door Lizzie Borden, speelt zich af in een (voor toen) futuristisch New York. Maar veel beter voor gemarginaliseerde groepen is het niet geworden. Ook deze dystopie is een patriarchaal onderdrukkend systeem waar vrouwen, mensen van kleur en queer personen weinig tot niets te zeggen hebben. De film, die soms doet denken aan een mockumentary of real life propaganda, volgt verschillende feministische groepen die ieder op eigen wijze het huidige systeem willen breken. Het is een van de eerste titels binnen de New Queer Cinema beweging, waarover we dit jaar het retrospectief Going Underground – an introduction to New Queer Cinema presenteren. We openen met Born in Flames omdat deze film, in haar verhaal en stijl, laat zien welke koers wij als festival varen. We deinzen niet terug voor een goede dosis controversiële, obscure en vernieuwende cinema.’

Na de film kun je blijven hangen voor de afterparty van de opening night: Queer in Wonderland.

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina