QFFU Opening Night Afterparty: Queer In Wonderland

Opening Queer Film Festival 2023

De film Born in Flames en Queer in Wonderland openen de vijfde editie van het Queer Film Festival Utrecht in De Helling. Laat je meevoeren op een dystopische feministische protestavond vol met science fiction, activisme en lekkere dance beats door de dj’s van Queer in Wonderland.

De afterparty van de opening night wordt verzorgd door Queer in Wonderland, een queer intersectioneel transfeminist collectief dat een uitnodigende ruimte voor de gemeenschap promoot om met elkaar in contact te komen, te ontdekken, te dansen en plezier te hebben, terwijl we tegelijkertijd streven naar het vergroten van het bewustzijn over sociaal-politieke kwesties die LGBTQIA+ mensen raken.

Latoya duikt overal op. Als organisator en eventcurator bemoeit ze zich met alles wat elektronisch, radicaal en vernieuwend is. Maar bovenal is ze een gruwelijke dj. Latoya is een graag geziene gast op zo ongeveer alle toonaangevende podia van het land. Zo liet ze met haar futuristische electrogrooves onder andere De School, Orbit Festival, Wildeburg, en Dekmantel Selectors uit haar hand eten.

Vinny von Vinci is één van de genieën achter het upcoming House of Løst Bois, het enige drag king-collectief in Nederland. En zoals een echte Løst Boi betaamt, dwaalt Vinny tussen continenten om ouderwetse genderopvattingen tot kleine stukjes te slaan. Vinny von Vinci reikt je de hand en sleept je mee in de afgrond van de uncanny valley waar het buitenaardse en campy king-queerlesque samenkomen. Sexy, verontrustend, grappig: deze unieke performer laat je alles tegelijkertijd voelen.

YoungWoman is geboren in Egypte, maar staat tegenwoordig met beide benen stevig in de Amsterdamse scene. Als transfemme dj en mede-oprichter van het collectief Los Angles biedt ze trans-talent een podium. Een podium waar ze zelf ook vaak te vinden is. Haar artistieke missie is het documenteren en vieren van haar eigen ervaringen als onderdeel van meerdere gemarginaliseerde groepen. Hoe dat klinkt? Als een duizendkleurige toverbal van breakbeats, hardcorekicks, gestoorde hyperpop, donkere electro en zwoele dancehall.

Line-up

  • Latoya
  • Vinny Con Vinci
  • YoungWoman

Handig om
te weten

Onze concerten zijn voor alle leeftijden toegankelijk, t/m 14 jaar adviseren we wel om samen met een volwassene te komen. Voor clubnachten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar tenzij anders vermeld.

De Helling is PIN-Only. Dit betekent dat wij bij de kassa, bar en garderobe geen contant geld kunnen aannemen. Neem dus je pinpas of creditcard mee. De garderobe is verplicht voor grote tassen en jassen en kost €2,- per item.

Ben je verhinderd en kan je niet meer naar een concert of clubnacht in De Helling? Dan raden we je aan je ticket via TicketSwap te verkopen. TicketSwap is een officiële partner van De Helling en daarmee het enige veilige platform wat wij ondersteunen in het doorverkopen van kaarten. De tickets welke via TicketSwap worden verhandeld worden automatisch gecheckt in onze database en voorzien van een nieuwe barcode. Zo ben je zeker van een geldig ticket. Veel plezier!

We werken doorgaans met staanplaatsen. Indien je slecht ter been bent kun je altijd bij een van onze personeelsleden vragen om een barkruk, zodat je toch van het concert kan genieten. Ook is De Helling is rolstoeltoegankelijk, maar helaas (nog) niet via de hoofdingang. Wanneer je De Helling wilt bezoeken als rolstoelgebruiker, maken we een zijdeur open welke rolstoeltoegankelijk is. Eenmaal binnen is De Helling volledig gelijkvloers en is er een rolstoeltoegankelijk (gehandicapten) toilet. Voor ons personeel is het fijn als je voor het evenement contact wilt opnemen via info@dehelling.nl of +31 (0)30 – 22 19 944 zodat we je zo goed mogelijk kunnen ontvangen.

Meer weten? Lees verder op onze toegankelijkheidspagina